AC Oulu koki kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa 1-2 tappion Rovaniemen Palloseuralla. AC Oulun ainokaisesta vastasi Sami Karjalainen.

Laivastonsiniset aloittivat ottelun seuraavanlaisella kokoonpanolla. Maalissa Juuso Särkelä, puolustuslinjassa Henrik Ölander, Lassi Nurmos, Alex Jibrin ja Kristian Heinolainen. Keskikentällä nähtiin Jere Kallinen, Daniel Rantanen sekä Samuli Leppälä. Hyökkäyksessä Loorents Hertsi, Juho Mäkelä ja Aapo Heikkilä.

Ottelun alku oli vauhdikas, kuten arvata saattaa kauden ensimmäisessä ottelussa. Molempien joukkueiden pelaajilla tuntui olevan virtaa, joten välillä mentiin todella kovaa päästä päähän. Kotijoukkueella nähtiin ensimmäisellä puoliajalla lupaavan näköistä pelinrakentelua, mutta maaliin asti pallo ei kertaakaan päätynyt. Myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa siirtyä ottelussa johtoon. Ensimmäisen puoliajan ikäviin puoliin kuului RoPS- ja Veikkausliiga-legenda Aleksandr Kokon loukkaantuminen reilun vartin jälkeen.

Toisella puoliajalla tehtiin sitten maaleja. Reilun tunnin pelin jälkeen RoPS sai ensin vaarallisen vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Sampo Ala iski vieraat johtoon. Tästä reilun viiden minuutin päästä oli kotijoukkueen aika iskeä. Hienon ottelun keskikentällä pelannut Daniel Rantanen syötti Juho Mäkelän tilalle tulleen Sami Karjalaisen läpi, joka iski varman tasoituksen vasempaan alanurkkaan. Valitettavasti vierasjoukkue RoPS oli pelin lopputuloksesta eri mieltä ja 75 minuutin kohdalla Matias Tamminen pääsi iskemään Juhani Pennasen taakse ottelun voittomaalin.

Toiselle puoliajalla molemmat joukkueet tekivät myös runsaasti vaihtoja. AC Oulun riveissä peliaikaa ensimmäisen puoliajan aloituksen pelaajien lisäksi saivat maalivahti Juhani Pennanen, puolustajat Miika Koskela ja Samuel Kurttila sekä Kaapo Kemilä. Keskikentällä ja hyökkäyksessä toisella puoliajalla peliaikaa saivat Lasse Ikonen, Jere Aallikko ja Christian Bohui sekä maalintekijä Sami Karjalainen. Poissa oli ainoastaan pienestä loukkaantumisesta kärsivä Niklas Jokelainen.

AC Oulun pelinrakentelu näytti ajoittain oikein mallikkaalta, joten jos näistä merkeistä voidaan jotain tulkita, niin ensin talvella Heinäpäässä ja lopulta kesällä Raatissa tullaan näkemään vauhdikasta ja viihdyttävää jalkapalloa pelaava AC Oulu.