Raportti Edustus

AC Oulu otti neljännen perättäisen 2-1-voiton kaatamalla EIF:n Tammisaaressa lauantaina. Vieraiden maaleista vastasivat hurjaan syysvireeseen päässeet Aapo Heikkilä ja Fareed Sadat.

Ottelu oli kotijoukkueena toimineelle EIF:lle kauden viimeinen. Se näkyi vapautuneena tekemisenä heti alkuvihellyksestä alkaen. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaisen vauhdikkaita.

AC Oulu iski ottelun avausmaali hieman yllättäen. Keskialueen kakkospallossa vahvin oli läpi ottelun paljon töitä tehnyt Loorents Hertsi, joka sai pelattua pallon kymppipaikalla esiintyneelle Niklas Jokelaiselle. ”Niken” nopea oivallus löysi pystyynjuosseen Heikkilän, joka viimeisteli hienosti pallon maaliin puolittaisesta läpiajosta. Ottelu oli pelattu tässä vaihessa 11. minuuttia.

Kotijoukkue piti vieraita enemmän palloa, mutta avauspuolikkaalla sillä oli vaikeuksia päästä AC Oulun kuudentoista-alueelle – muutama kaukolaukaus ei laittanut Juhani Pennasta todelliseen testiin. Seuraava huippupaikka nähtiin EIF:n maalilla – tällä kertaa Heikkilä tarjoili keskityksen suoraan Jokelaisen päähän, mutta pusku viidestä metristä epäonnistui pahemman kerran, eikä pallo löytänyt tietään maaliin.

EIF sai jakson parhaan paikkansa 40. minuutin tienoilla – pelinrakenteluvaiheessa paljon pallossa ollut Xhevdet Gela oli tällä kertaa hiipinyt kuudentoista-alueelle, mutta puhdas huti keskityspalloon pelasti oululaiset. Tästä neljän minuutin kuluttua AC Oulu iski ottelun toisen osumansa, kun Heikkilä pääsi jälleen oikealta keskittämään – tällä kertaa palloon osui ensin Hertsi, jonka jalan kautta pallo kimposi takatolpalle juosseelle Fareed Sadatille, joka latasi pallon tyhjään maaliin. Riehakas tuuletus AC Oulun suuren kannattajaryhmän edessä kertoi paljon tunteesta, jonka ottelun isot panokset saivat aikaan.

Toiselle jaksolle AC Oulu laski prässiään entisestään. Kotijoukkue siirteli palloa pääasiassa alakerrassa, mutta jakson edetessä se alkoi viljellä yhä enemmän keskityspalloja – topparipari Miika Koskela ja Rafinha saivat tukea laitapuolustajilta Lassi Nurmokselta ja Henrik Ölanderilta.

Kotijoukkue kavensi ottelun 55. minuutilla. Kookas toppari Gentrit Kovaqi voitti ensin ykköspallon ja oli hereillä myös kimokkeen ottaneessa kakkospallossa – tiukka volley jätti Pennasen maalilla voimattomaksi.

Ottelun loppu oli todellista jännitysnäytelmää. Kaava jatkui samanlaisena eli kotijoukkue piti palloa ja AC Oulu puolusti tiivisti kytäten paikkoja vastahyökkäyksiin – niitä tulikin muutaman, mutta viimeiset ratkaisut jäivät hieman uupumaan. Kova puolustustyö koko joukkueelta söi mehuja hyökkäyspäästä.

EIF:n painostuksesta huolimatta, AC Oulu oli lopulta lähempänä seuraavaa maalia. Hertsi pääsi ottelu 87. minuutilla nokikkain maalivahti Yann-Alexandre Fillionin kanssa, mutta kanadalaisen jalkatorjunta piti homman jännittävänä loppuun saakka.

AC Oulu kuitenkin kesti ja näin ollen se otti neljännen perättäisen 2-1-voiton. Samaan aikaan KTP hävisi oman ottelunsa AC Kajaanille ja FF Jaro Musan Salamalle. Tulokset tarkoittavat sitä, että AC Oulu varmisti vähintään sarjan kakkospaikan. Suora nousu on oululaisten omissa käsissä, sillä kauden viimeisestä ottelusta sille riittää yksikin piste varmistamaan nousun. KTP:n pitää kaikessa tapauksessa ottaa kahdesta viimeistä ottelustaan täydet kuusi pistettä. Jännitettävää siis riittää!

Liput AC Oulu – MP-otteluun ovat myynnissä täällä. AC Oulu tiedottaa viikon aikana mahdollisista uusista poikkeusjärjestelyistä.

Kommentit

– Avausjakso oli meiltä hyvä ja saatiinkin kaksi maalia tehtyä. Suunnitelma toimi hyvin ja oli hyvä fiilis pelata. Toisella jaksolla oli vaikeampaa, mutta taisteltiin kuitenkin todella hyvin ja tehtiin paljon töitä ja saatiin palkinto voiton myötä. Sunnuntaina kaikki paikalle kannustamaan meitä, AC Oulun hyökkääjä Fareed Sadat kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit