AC Oulu haki todellisen taisteluvoiton MP:n vieraana 0-1-lukemin. Ottelun ainokaisesta vastasi hyvään maalivireeseen päässyt Niklas Jokelainen. AC Oulu jatkaa sarjajohdossa, kun sarja saavutti puolivälin.

Ensimmäinen puoliaika ei jalkapalloklassikoksi noussut. Avaushetkistä alkaen pelin juoni oli selvä – kotijoukkue MP vetäytyi kuoreensa ja AC Oulu ei tahtonut saada mikkeliläisten pakettia avattua.

Ensimmäinen reaktiota herättänyt tilanne oli Aapo Heikkilän haasto rangaistusalueen sisällä, mutta ottelun erotuomari Jari Järvinen ei nähnyt Heikkilään kohdistuvaa kontaktia rangaistuspotkun arvoisena. Heikkilä pääsi puolen tunnin kohdalla myös hyvään puskupaikkaan, mutta osuma palloon jäi vaisuksi, eikä vaaraa syntynyt.

Avausjakson paras paikka siunaantui 38. minuutilla Jere Aallikolle – mainiosti pelatun tilanteen jälkeen laukaus reilusta kymmenestä metristä kimposi kuitenkin kotijoukkueen pelaajan jalasta kulmapotkuksi. Tylsä avausjakso vihellettiin päättyneeksi 0-0-lukemiin.

Toinen jakso alkoi eri ilmeellä. Oululaiset tulivat kopista hyvällä jalalla ja paine MP:n päädyssä oli kova. Ensimmäinen tilanne nähtiin 51. minuutilla, kun Anselmi Nurmelan pommi laittoi Urosen MP:n maalissa lujille. Vain pari minuuttia edellisestä, Jokelainen pääsi ohjaamaan maalin edestä Henrik Ölanderin matalan keskityksen, mutta pallo nousi yli maalin.

Kotijoukkue kävi pitämässä Juhani Pennasen hereillä seuraavasta tilanteesta, mutta Aatu Mannisen kova kuti päätyi kulmapotkuksi.

Ottelun voittomaali syntyi hienosta hyökkäyksestä 72. minuutilla. Anselmi Nurmelan nosto tavoitti Loorents Hertsin laidalta, joka keskitti pallon suoraan maalille juosseen Jokelaisen päähän – pallo verkkoon ja taululle 0-1.

Maalin jälkeen AC Oulu sai vielä kontrolloitua peliä, mutta viimeinen kymmenen minuuttia oli vierasjoukkueen kannattajille melkoista kynsien pureskelua. Kotijoukkue vaihtoi alakerran ryhmityksen kolmen topparin linjaan ja palloa keskitettiin raakasti kohti AC Oulun maalia. Rafinhan johtama puolustus kuitenkin selvitti kaikki tilanteet, eikä kotijoukkue päässyt iskemään tasoitusta.

1. MP-pelin jälkeen Ykkönen on AC Oulun osalta puolivälissä. Kaikki joukkueet on siis kohdattu kertaalleen. Laivastonsiniset johtavat sarjaa 27 pisteellä. FF Jaro hönkii niskaan neljän pisteen ja KTP viiden pisteen päässä. Ero MuSa:an on seitsemän pistettä.