Raportti Edustus

AC Oulu haki arvokkaat kolme pistettä kärkiottelusta. Oululaisten maaleista vastasivat Loorents Hertsi ja Aapo Heikkilä.

Ottelu sateisella ja tuulisella Arto Tolsa Areenalla alkoi todella vauhdikkaasti. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Niklas Jokelainen pääsi laukomaan huippupaikalta. Laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin KTP-vahti Anton Lepolaa. Myöskään jatkotilanteesta AC Oulu ei onnistunut maalia tekemään.

Parin minuutin kuluttua KTP-hyökkääjä Mika pääsi laukomaan AC Oulun pahan pallonmenetyksen päätteksi, mutta espanjalaisen laukaus päätyi ohi takatolpasta.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Fareed Sadat pääsi laukomaan hyvältä paikalta kuudentoista-alueen sisältä, mutta tarkkuus puuttui ja pallo ohi maalin.

Peli aaltoili katsojan kannalta mukavasti. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ja rohkeaa jalkapalloa. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon 19. minuutilla. Kun itseluottamus on korkealla, voidaan nähdä Antti Mäkijärven kaltaisia suorituksia – mieletön tykki 25 metristä leijaili takayläkulmaan jättäen Juhani Pennasen maalilla katsojan rooliin.

AC Oulun sai pienen suvantovaiheen jälkeen jälleen hyvää painetta Lepolan maalille puolen tunnin kohdalla, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. KTP:n vaarallisimmat paikat tulivat Mikalle, joka laukoi ja haastoi aktiivisesti, mutta myös hänen laukaukset painuivat pääasiassa maalipuiden väärälle puolelle.

AC Oulu sai aivan avausjakson loppuhetkillä rangaistuslaukauksen, kun avausjakson oikeana laitapuolustajana pelannut Loorents Hertsi jouduttiin kaatamaan vastaan tulleen Lepolan toimesta. ”Ei mene, niin ei mene”- tunne valtasi varmasti oululaiskannattajia laajalti – Lepola venytti kätensä Rafinhan laukauksen eteen, eikä AC Oulu saanut palkintoa hyvästä avausjaksosta.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Heti 48. minuutilla, Matias Lindfors pääsi hieman yllättäen karkaamaan Rafinhan edestä puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus meni onneksi takatolpalta ohi. Tosin Pennanen oli tilanteessa hyvin mukana ja olisi todennäköisesti torjunut maalia kohti suuntautuneen laukauksen.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä AC Oulu tasoitti. Laitapuolustajan tontille puoliajalla vaihdettu Lassi Nurmos ja ylemmäksi noussut Hertsi sahasivat oikealta laidalta hyökkäyksen – pitkästä aikaa pallo pomppi oululaisittain onnekkaasti ja lopulta Hertsi pääsi niittaamaan pallon ohi ohittamattomalta tuntuneen Lepolan.

Tuo maali näytti tuovan Laivastonsinisille roppakaupalla lisää itseluottamusta. AC Oulu pelasi todella laadukkaasti ja KTP oli jatkuvasti hätää kärsimässä. Niin ikään puoliajalta kentälle tullut Jere Aallikko oli lähellä toistaa Mäkijärven suorituksen, mutta 51. minuutilla lähteneen laukauksen tielle venyi jälleen Lepolan kädet.

AC Oulu sai lopulta palkinnon isosta työmäärästä, kun 56. minuutilla huippukautta pelaava Aapo Heikkilä tykitti Henrik Ölanderin loistavasta esityöstä pallon yläriman kautta kotkalaisten maaliin. Hyökkäys oli kaikin puolin hyvin rakennettu, jossa yhtenä tärkeänä palasena operoi Ölanderin lisäksi jälleen paljon pelinrakenteluun ja puolustustyöskenteleen osallistunut Jokelainen. Vaikka ”Nikke” ei ole itse viime aikoina maaleja onnistunut tekemään, on keskushyökkääjän rooli AC Oulun pelissä kokonaisuutena todella iso.

Tunnin pelin jälkeen AC Oulu nosti hieman jalkaa kaasulta prässipelin osalta ja se alkoi hallita peliä enemmän hitaiden hyökkäysten ja tiiviin puolustuspelin keinoilla. Taktiikka toimi lähes täydellisesti, sillä viime aikoina lennossa olleet KTP:n hyökkäyspään pelaajat hävisivät pelistä lähes kokonaan. Kotijoukkue ei saanut juurikaan paikkoja tasoittaa ottelua ja siitä kiitos kuuluu tietysti koko kurinalaiselle joukkueelle.

Lisäajalla AC Oulun Jusif Ali pääsi vielä läpiajoon, mutta Lepola veti jälleen pidemmän korren. Ottelu päättyi kuitenkin oululaisten juhlaan. Kun KPV voitti kierroksen toisessa ottelussa FF Jaron 1-0-lukemin, meni sarjataulukko kärkikolmikon osalta jälleen kerran uusiksi. AC Oulu nousi takaisin sarjakärkeen, mutta kotkalaisilla on yhä etu yhden ottelun vähemmän pelanneena. AC Oululla on 38 pistettä, KTP:llä ja Jarolla 37 pistettä.

Loppukaudesta tulee hurja jännitysnäytelmä. AC Oulu kohtaa seuraavassa ottelussa kotikentällä MuSan ensi viikon lauantaina klo 14.00 alkavassa ottelussa. Liput matsiin kannattaa ostaa nyt.

Kommentit

– Hieno ja tärkeä voitto tänään Kotkasta. Viime aikoina on tosiaan ollut vähän vaikeampaa, joten sitäkin peilaten esitys oli tänään kyllä hyvä. Tästä jatketaan nyt peli kerrallaan, tavoite kirkkaana mielessä, Hertsi kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit