Raportti Edustus

AC Oulun sarja-avaus päättyi 2-0-kotivoittoon IF Gnistanista. Kotijoukkueen maalit viimeistelivät oman kylän pojat Niklas Jokelainen ja Anselmi Nurmela.

Laivastonsiniset ottivat heti isännän otteet ja laittoivat vierasjoukkueen todella ahtaalle aktiivisella prässipelillä. Pelikello ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun Niklas Jokelainen karkasi läpiajoon, eikä maalintekijä erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti ohi Tomi Maanojan.

Kotijoukkue jatkoi maalinkin jälkeen paikkojen luomista, mutta mm. Anselmi Nurmelan, Jere Aallikon, Lassi Nurmoksen, Loorents Hertsin ja Jokelaisen huipputontit jäivät hyödyntämättä. Vieraat pääsivät lähelle harvoista hyökkäyksistään pelikellon tikittäessä avausjakson viimeisiä hetkiä – Hidetoshi Wakui pommi kilahti poikkipuuhun AC Oulun selvitessä säikähdyksellä. Kotijoukkueen vakuuttavan esityksen jälkeen tauolle siirryttiin siis vain 1-0-lukemissa.

Toinen jakso alkoi, kuten avauspuolikas – pelikello ehti vanheta vain muutamia minuutteja ja pallo oli jälleen maalissa. Nurmos voitti pääpallon kulmapotkutilanteessa ohjaten pelivälineen Nurmelan ulottuviin, joka siirsi pallon varmasti verkkoon asti.

Maalin jälkeen peli hieman tasoittui ja kotijoukkue otti vähän jalkaa pois kaasulta, eikä avausjakson kaltaisille huippupaikoille ollut ihan vastaavalla tavalla asiaa. Vieraiden parhaat paikat siunaantuivat Joel Perovuon kaukolaukauksesta sekä Juhani Pennasen avustamana Aleksander Akbarille, mutta muutoin Pennasen johtama alakerta pelasi mainion ottelun.

Kotijoukkueen toisen jakson parhaat paikat tulivat Hertsin vasurista, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin ollen sarja-avauksen pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Kommentit

– Tosi hyvä aloitus kaudelle. Peli oli hyvää ja paikkoja olisi ollut vielä kaunistella numeroita, mutta tietysti tähän pitää tyytyväinen olla. Tästä on hyvä jatkaa, AC Oulun keskikentällä valtavan määrän töitä tehnyt Nurmela kertaa.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit