Raportti Edustus

AC Oulun urakka Suomen Cupissa päättyi, kun EIF nipisti itselleen 1-0-kotivoiton Etchu Taben toisen jakson maalilla.

Ottelun ensimmäinen jakso on hyvin nopeasti analysoitu – molemmat joukkueet pelasivat oman puolustuspelinsä todella kurinalaisesti ja tarkasti. Näin ollen kummassakaan päädyssä ei nähty käytännössä ainuttakaan maalintekotilannetta. Pelien pyöriessä pääasiassa keskialueella ja tuomari Joni Hyytiän pillin soidessa useasti, tuli avausjaksosta myös melko rikkonainen tapahtuma.

Toinen jakso alkoi ärhäkkäämmin. AC Oulun laitapuolustaja Aleksi Lappalainen pääsi jo toisella minuutilla hyvään nousuun vasemmalta laidaltaan, mutta EIF:n maalivahdin El Moutacimin vastaantulo pelasti tammisaarelaiset. Muutenkin keltaisissa peliasuissa esiintyneet oululaiset ottivat pelinhallinnan selvemmin itselleen. Maalipaikkoja ei kuitenkaan tahtonut syntyä ja murtautuminen oli tänään todella tuskaista. 67. minuutilla Jair pääsi laukomaan oululaisten hyvän jakson päätteeksi, mutta EIF:n maalilla El Moutacim torjui helpohkosti.

Myöskään EIF ei hyökkäyspelillään juhlinut, mutta se oli tappavan tehokas – 75. minuutilla Etchu Tabe karkasi turhan helposti puhtaaseen läpiajoon, eikä hyökkääjäjärkele erehtynyt.

AC Oulun loppukiri jäi tällä kertaa vaisuksi ja viime hetkillä pahin hässäkkä nähtiinkin Tommi Lindholmin vartioimalla AC Oulun maalilla. Tappio tietää siis sitä, että AC Oulun taival tämän kauden Suomen Cupissa päättyy tähän. Joukkue valmistautuu tulevaan sarjakauteen siis pelkkien harjoitusotteluiden ja tietysti harjoituskentän kautta. Selvää on, että lauantain esitystä täytyy pystyä petraamaan.

Kommentit

– Tultiin jälleen maanpinnalle muutamien valoisampien otteluiden jälkeen. Olen tyytyväinen molempien jaksojen alkuihin, mutta kauheasti tästä päivästä ei jäänyt käteen. Yksi lipsahdus ratkaisi ottelun, sillä ei myöskään EIF esittänyt varmasti vielä parasta peliään. Palloa saatiin jonkin verran ylöspäin pelattua, mutta murtautuminen oli tahmeaa ja sitä kautta maalipaikat jäivät kyllä lähes nollille. Pettymyksestä huolimatta saimme Cupista myös paljon hyviä kokemuksia ja hommaa lähdetään kehittämään nyt harjoitusotteluiden kautta, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo pettyneenä päivän antiin, mutta luottavaisena tulevaan.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit