AC Oulu nappasi kauden toisen voiton Suomen Cupin ottelussa Haukiputaan Palloa vastaan. Samalla kotijoukkue HauPa teki seuran yleisöennätyksen, kun Heinäpään Arina Areenalle oli saapunut 560 katsojaa. Itse ottelu oli runsaslukuinen, sillä ennätysyleisö näki huikeat kahdeksan osumaa.

AC Oulu ja HauPa kohtasivat historian ensimmäistä kertaa toisensa lauantaina Suomen Cupin ottelussa Heinäpäässä. Laivastonsiniset aloittivat ottelun ryminällä. Heti puolen minuutin kohdalla AC Oulun hyökkääjä Tuomas Mustonen oli lähellä siirtää vieraat johtoon. AC Oulun kokoonpanosta oli tippunut ennen ottelun alkua pois maalivahti Johannes Wentin sekä laituri Juuso Kemppainen, joten Laivastonsinisten penkillä oli pelkästään neljä kenttäpelaajaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Ottelu oli meidän kontrollissa läpi puoliajan, joten 1-3 oli oikeutettu taukotulos. Olisi kyllä voitu tehdä enemmän maaleja. Kokoonpanossa oli todella paljon vaihtuvuutta, joka kyllä näkyi kentällä, kertoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ottelun jälkimainingeissa.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin neljä osumaa. AC Oulun avausmaalista vastasi HauPan puolustus, mutta minuutin kuluttua avausosumasta HauPan Valtteri Kovalainen tasoitti taululle lukemat 1-1. Ennen puoliajan päättymistä Laivastonsiniset iskivät vielä kaksi kertaa. Ensin brassikeskikenttäpelaaja Jair niittasi rankkarin sisälle, ja hetkeä myöhemmin hurjassa vireessä oleva Petteri Pietola vei vieraat jo 1-3 johtoon.

Toisella puoliajalla yli 500 katsojaa näkivät vielä toisen mokoman maaleja. Ensin Sampo Tervonen latasi 30:sta metristä unelmavedon ohi ACO-vahti Aleksanteri Patrosen. Hetkeä myöhemmin vapaapotkun jälkitilanteesta Petteri Pietola vei vieraat 2-4 johtoon komealla saksipotkumaalilla! 10 minuuttia tästä ja jälleen soi maaliverkko. Tällä kertaa HauPa kavensi kulmapotkusta tilanteeksi 3-4. Loppunumerot 3-5 ottelun lisäajalla iski kapteeninana toiminut Tuomas Mustonen, syötön maalin antoi vaihdosta sisään tullut AC Oulun A-juniori Santeri Laatikainen.

– Toisella puoliajalla pelisuunnitelmammee meni sekaisin. HauPa painoi kovaa päälle, eikä meiltä löytynyt tarpeeksi johtajuutta kantamaan nuorta joukkuetta. Teimme silti ottelussa viisi komeaa maalia, ja otteissa oli paljon hyvää. Saatiin hyvää harjoitusta tulevaa Ykkösen kautta varten, päätti päävalmentaja Ojanen.

AC Oulun paidassa virallisessa ottelussa tänään debyytin tekivät keskikenttäpelaaja Jere Aallikko sekä A-juniorit Aleksanteri Patronen sekä Santeri Laatikainen. AC Oulu jatkaa Suomen Cupin kahden viikon kuluttua lauantaina 4. maaliskuuta klo 15 kotiottelulla KPV:ta vastaan.