Loppuunmyydyn Arina Areenan 600 katsojaa näkivät viihdyttävässä maanantai-illassa kolme maalia.

AC Oulu aloitti ottelun tällä kaudella tutuksi tulleella 3-5-2 ryhmityksellä. Kärjessä kirmasivat Petteri Pietola sekä Titi Essomba. Kaksikko aloitti ottelun vahvasti. Myös koko Laivastonsinisten peli pyöri todella hyvin.

Laivastonsiniset saivat ensimmäisellä puoliajalla tukun vaarallisia maalipaikkoja, jotka syntyivät lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä. Isäntien paras paikka nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun Essomba keskitti maalinedustalle, josta Petteri Pietolan pusku suuntautui kohti poikkipuuta. RoPS:n vaarallisin paikka siunaantui ex-ACO Anselmi Nurmelalle, jonka veto meni kuitenkin reilusti yli maalin.

Toisen puoliajan alussa AC Oulu oli pakotettu tekemään vaihto. Akseli Kalermo loukkasi nilkkaansa, joten tilalle kentälle tuli Samuli Leppälä. Laivastonsinisten peli pyöri hyvin myös toisen puoliajan alussa. Usean hyvän maalipaikan saanut Petteri Pietola siirsi isännät vihdoin johtoon pelin 61. minuutilla. Maalin jälkeen myös vierailijat saivat ottelun juonesta kiinni. RoPS:n oikealla laidalla viillettänyt Simo Roiha iski kolmen minuutin sisällä kahdesti, ensin 69. minuutilla ja toisen kerran 71. minuutilla.

AC Oulu pystyi vielä viimeisen 20 minuutin aikana luomaan ajoittain kovaakin painetta rovaniemeläisten maalille. Vaihdosta sisääntulleelle Tuomas Mustosella oli muutamakin maalintekopaikka, mutta 1-2 numerot säilyivät taululla. Näin ottelu päättyi AC Oulun tappioon ja Suomen Cupin lohkovaiheen kolme pistettä matkasivat Rovaniemelle.

Laivastonsiniset saivat tappion lisäksi jobin postia, sillä Akseli Kalermon nilkkavamma on sen verran vakava että mies on sivussa arvioidusti 2-3 viikkoa. Markus Heikkinen loukkasi lisäajalla takareittään, ja saattaa olla pahimpien arvioiden mukaan olla sivussa yli kuukauden.

AC Oulu jatkaa Suomen Cupin taivalta tulevana lauantaina PS Kemin vieraana Junkohallissa. Ottelu alkaa lauantaina 11.2. klo 15. AC Oulun kannattajat järjestävät otteluun bussikyydityksen