AC Oulu nappasi eilen lauantaina pelatussa harjoitusottelussa voiton PS Kemistä lukemin 4-2. AC Oulun maaleista vastasivat Keno Stafsula, Joni Mäkelä, Matias Ojala sekä Joonas Sohlo.

Ottelu pelattiin AC Oulun vuoden raskaimmat harjoitusviikon päätteeksi ja tämä näkyi valitettavasti otteissa. Pallonliikuttelu ja huolellisuus eivät olleet parhaimmillaan vaikka vajaamiehinen PS Kemi jäi kenttätapahtumissa selvästi kotijoukkueelle jälkeen.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kaksi maalia – Ensin 22. minuutin kohdalla Mika Nurmela loistosyöttö tavoitti oikella laidalla pelanneen Keno Stafsulan, joka otti pallon hienosti mukaansa kovasta vauhdista ja viimeisteli varmasti. Toinen osuma merkittiin Joni Mäkelälle pelikellon lyödessä 35. peliminuuttia. Tähänkin maaliin syötön tarjoili keskikentän ikiliikkuja, nuori herra, Mika Nurmela. Kotijoukkueella oli kahden maalin lisäksi rehellisesti sanottuna paikat lähes kymmeneen lisäosumaan, mutta jostain syystä ratkaisupaikoilla palloa ei saatu neljää tolppalaukausta lähemmäksi.

Toisella jaksolla, ikävä kyllä, ottelun tempo laski entisestään ja tuleva hiihtoloma alkoi ilmeisesti hiipiä kummankin joukkueen puseroon. Tästä huolimatta myös toisella jaksolla nähtiin lukuisia maalintekotilanteita ja neljä lisäosumaa. 56. minuutin kohdalla PS Kemi sai tehtyä kavennusmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Kotijoukkueen tuhlailijapoikana ottelussa kunnostautunut Matias Ojala sai pelivälineen maaliin vain viisi minuuttia Kemin kavennuksesta siirtäen AC Oulun 3-1 johtoon. Kemi kavensi toistamiseen 73. peliminuutilla – ”Kingien” terävä vastahyökkäys keskialueen pallonmenetyksen jälkeen päättyi tolppalaukaukseen, josta kimmonneeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä punapaitainen kemiläishyökkääjä. Tilanne 3-2. AC Oulu otti lopulta 4-2 voiton. Viimeisen maalin viimeisteli Joonas Sohlo ja syötön tarjoili jälleen Nurmela.

– Ottelu oli raskaimman harjoituskauden viimeinen tapahtuma ennen talvilomaa; tämä näkyi valitettavasti otteissa. Oma pallollinen peli kehittyy jatkuvasti, mutta varsin varamiehisenä esiintynyt PS Kemi olisi pitänyt pystyä lannistamaan jo avausjaksolla. Epäkypsyys viimeistelyssä päästi kemiläiset mukaan taistelemaan otteluvoitosta, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tuumi.

– Toinen asia, johon talviloman jälkeen paneudutaan on puolustuspeli. Kunhan maalivahtiasiat on ratkaistu, on puolustuksen pystyttävä riistämään vastustajan maalintekopaikat aikaisemmin. Esimerkiksi PS Kemi pääsi aivan liian usein hyökkäyksissään laukauksiin asti. Juna kuitenkin menee oikeaan suuntaan. Nuorten kehittäminen jatkuu ja alkukauden perusteella tarjoukseen ovat innoikkaammin tarttuneet Tuure Siira ja Joni Mäkelä. Tuure väläyttelee keskikentällä ja Joni on ollut alkukauden paras maalintekijämme kuudella osumallaan, Malinen päätti.

AC Oulun maalia vartioinut Hugo Magalhães esiintyi vaikeasta ottelun kulusta huolimatta edukseen. Hän palasi ottelun jälkeen kotimaahansa ja jatkosta keskustellaan.