AC Oulun hallinta ei tuottanut tulosta, jälleen kerran. Uhrautuvasti puolustanut KTP haki 1-0-voiton Aleksi Pahkasalon maalilla.

Ottelun juoni kulki niin tuttua kaavaa – AC Oulu hallitsi ottelua ja palloa ensimmäistä 15. minuutin jaksoa lukuunottamatta, mutta mitään ei jäänyt käteen.

Rauno Ojanen oli nostanut kotijoukkueen avauskokoonpanoon keskikentän pohjalla pelanneen Samuli Leppälän. Ensimmäinen paikka siunaantui kotijoukkueen kulmapotkusta 10. minuutin pelin jälkeen – Alexander Jibrin pääsi puskemaan kohti alkukulmaa, mutta Jiri Koski venytti näppinsä pallon tielle.

Seuraava paikka tuli hyökkäykseen nousseelle Leppälälle, mutta laukaus hyvästä paikasta vastapalloon kuudentoista-alueen rajalta painui taivaan tuuliin. Heti perään Loorents Hertsi ja Joni Korhonen pääsivät yrittämään boksin sisältä – Hertsin laukauksen blokkasi Juuso Laitinen ja Korhosen jatkopallo painui Kosken syliin.

Avausjakson lisäajalla Korhonen pääsi yrittämään toistamiseen, tällä kertaa Fugo Segawan syötöstä, mutta jälleen KTP-puolustus siivosi pallon aivan maaliviivan tuntumasta. Näin ollen tauolle tasalukemissa 0-0.

Toinen jakso oli entistä enemmän kotijoukkueen painostusta – KTP joutui osittain vasten tahtoaan puolustamaan erittäin matalalta. Se sai kuitenkin hyvän tilanteen vastahyökkäyksestä 52. minuutilla, mutta kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Viisi minuuttia tästä, oli jälleen kotijoukkueen vuoro – Aapo Heikkilä teki hyvän nousun oikealta, pelasi pallon takaviistoon, jonne juossut Jere Aallikko pääsi laukomaan, mutta jälleen kerran Koski ja KTP-topparit onnistuivat olemaan pallon tiellä.

73. minuutilla se sitten tapahtui – KTP:n Kasperi Liikonen ja Aleksi Pahkasalo lähtivät hyökkäykseen. Liikosen keskitys kimposi Jibrin jalasta kukkupalloksi, joka nousi muutaman sentin yli Lassi Nurmoksen, laskeutuen suoraan Pahkasalon päähän, joka pääsi puskemaan pallon muutamasta metristä verkkoon.

Maali lamaannutti kotijoukkueen peliä. Se ei enää pystynyt samalla tavalla luomaan painetta vieraiden maalin eteen, huippupaikoille. Lähimmäs kotijoukkue pääsi ottelun lisäajalla, kun Venicion laukoma vapaapotku ja irtopallo pomppivat jälleen maalin lähellä, mutta tuloksetta. Täysi pistepotti karkasi Kotkaan, joka taisteli Raatin illassa esimerkillisesti.