Cup-romantiikka näytti parhaat, tai laivastonsinisten kannalta pahimmat puolensa Järvenpään tiistai-illassa, sillä Ykkösessä pelaava JäPS onnistui tiputtamaan AC Oulun jatkosta Suomen Cupin 6. kierroksella maalein 2-1.

Ottelun olosuhteet olivat erittäin haasteelliset, sillä Järvenpään Keskuskentän nurmen kunto oli vaatimaton ja heti ottelun alkaessa taivaalta alkoi tulla lähes kaatamalla vettä. Näinpä nurmi petti jatkuvasti pelaajien alta eikä mitään kovin hienoa maassa pelaamista voinut kumpikaan joukkue harrastaa ilman jatkuvia virhepomppuja.

Kotijoukkue JäPS oli olosuhteiden kanssa paremmin sinut ja vei ottelun ensimmäistä varttia. Samalla kävi selväksi myös JäPS:in taktiikka, jossa erikoistilanteet olivat isossa roolissa ja esimerkiksi kaikki hyökkäyspään rajaheitot annettiin pitkänä suoraan boksiin. JäPS pyrki myös varsinkin ottelun alussa antamaan vierailijoille kovaa prässiä, jonka ansiosta Luqman Kassim pääsi kertaalleen laukomaan, mutta AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen venyi torjuntaan.

Kun AC Oulu sai pelistä paremmin kiinni, alkoi myös toisessa päässä kenttää tapahtua. Parhaimmat tilanteet syntyivät Samuel Anini juniorille ja Enoch Banzalle, mutta viimeistelyssä jäi parantamisen varaa. Lisäksi huippuottelun pelannut JäPS:in veräjänvartija Besart Mustafa torjui kahdesti Rafael Floron kovat vedot vapaapotkuista. Tauolle siirryttiin siis lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Toista jaksoa oli ehditty pelata vain muutama minuutti, kun AC Oulu siirtyi ottelussa 0-1 -johtoon. Vasemmalta noussut laitapuolustaja Floro toimitti pallon maalin eteen, jossa Michael Lopez pääsi ensi jatkamaan kohti maalia. Maalivahti Mustafa onnistui vielä alkuun torjunnassa mutta lopulta Enoch Banza sai toisella yrittämällään pallon sisään.

Peli jatkui AC Oulun hallinnassa, mutta Mustafa vesitti torjunnoillaan niin Aninin yrityksen kuin Moshtagh Yaghoubin laadukkaan vaparin. JäPS ei juuri maalipaikoilla juhlinut kunnes kotijoukkueelle vihellettiin 82. peliminuutilla vapaapotku rankkarialueen sivurajalta. Hassan Sesay laukoi kierteisen pallon, jonka Joakim Ärilä ohjasi maalin edestä ohi Juhani Pennasen.

Pari minuuttia myöhemmin laivastonsiniset olivat siirtyä uudestaan johtoon, mutta JäPS sai siivottua maaliviivalta Marius Könkkölän ohjauksen Banzan esityöstä. Vain hetki edellisestä tilanteesta sattui AC Oulussa ensimmäistä otteluaan pelanneella testitoppari Mehdi Hetemaj’lle kömmähdys alimpana pelaajana. JäPS:in Miro Schwalenstöcker sai karvattua pallon itselleen ja juoksemaan vasemmalta läpiajoon. Ratkaisuna oli syöttää keskelle ohi vastaan tulleen Pennasen ja palloon syöksyivät niin Ville Ahola kuin Noah Pallas. Lopulta epäonnekkaiden pomppujen myötä Pallas onnistui sohimaan pallon omaan maaliin ja riemu repesi ylimmilleen Järvenpään keskuskentällä, jonne oli saapunut paikalle kauden ennätysyleisömäärä, 607 katsojaa.

JäPS pystyi jäädyttämään peliä hyvin ottelun varsinaisen peliajan viimeiset peliminuutit sekä neljä lisäminuuttia. AC Oulu yritti kaikkensa saada tasoitusmaalin tehtyä, mutta lopulta tuomarin viheltäessä viimeisen kerran pilliin, tulostaululla luki loppunumerot 2-1 ja järvenpääläiset jatkavat Suomen Cupissa kahdenksan parhaan joukkoon.