AC Oulu kohtasi Liigacupin päätöskierroksella KuPSin, joka oli 0-3 etevämpi oululaisia. Loppuunmyytyä ottelua oli seuraamassa 342 silmäparia.

Keskiviikkoon kovin odotuksin lähtenyt AC Oulu joutui pettymään pahemman kerran, kun kuopiolaiset ottivat selvän 0-3 voiton loppuunmyydyssä Heinäpään jalkapallohallissa. KuPS oli saapunut Ouluun jo edellisenä päivänä, joten halu päästä jatkoon oli kummallakin joukkueella suuri.

Oululaiset olivat kuitenkin nopeasti vaikeassa tilanteessa KuPSin mennessä alle kymmenessä minuutissa jo kahden maalin johtoon. Kuopiolaisten kaikki maalit tehnyt latvialainen Janis Ikaunieks pääsi antamaan vapaapotkua seitsemän minuutin kohdilla, kun Magnus Breitenmoser kaatoi hänet noin 30 metrin päässä maalista. Ikaunieks ampui painavan laukauksen kohti maalin etukulmaa ja pallo meni maalivahti Calum Wardin käsien kautta sisään.

Hetken päästä Ikaunieksille levitettiin toiselta laidalta ja hän pääsi tuomaan pallon aina rankkarialueen rajalle, josta hän pääsi oululaispuolustuksen ohi ja ampui jälleen maalin etukulmaan.

AC Oulu käynnistyi pikku hiljaa alun shokin jälkeen ja peliesitykset paranivat, vaikka maaleja ei oululaiset eivät pystyneetkään tuottamaan. Kuopiolaiset puolestaan pääsivät useamman kerran kokeilemaan maalivahti Wardin hereillä olemisen tasoa ja hän joutuikin pari kertaa venymään paraatipelastuksiin, joten ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty.

Ottelun kolmas maali syntyi ottelun 54. minuutilla, kun Breitenmoser menetti pallon kamppailutilanteessa. Oululaiset jäivät hieman vaatimaan tilanteesta vapaapotkua, mutta tuomari antoi pelin jatkua. Santeri Haarala sai pallon ja syötti toisessa aallossa tulleelle Ikaunieksille. Hyökkääjä ampui tällä kertaa kohti takanurkkaa ja jälleen maalivahti Wardin näppien kautta pallo pomppasi maaliin.

Laivastosiniset saivat loppua kohti rakenneltua muutaman maalintekoyrityksen, mutta valitettavasti laukaukset eivät päätyneet kohti maalia. KuPS oli loppupuolella vielä todella lähellä maalia, mutta maalivahti Ward kerkesi pelastamaan pallon ihan maaliviivalta.

AC Oulun peli ei kuitenkaan näyttänyt niin huonolta, kuin numerot antavat ymmärtää. Ongelmia oli maalipaikkojen luomisessa, mutta muuten peli näytti suurimmaksi osaksi mallikkaalta. KuPS oli todella kova tasonmittaus tähän hetkeen, mutta peliesityksen perusteella tulevaan kauteen voi lähteä luottavaisin mielin. Veikkausliigan alkuun on vielä reilu kuukausi, joten joukkueella on hyvin aikaa hioa peliä uomiinsa.