Raportti Edustus

AC Oulu kärsi jälleen maalin tappion Miesten Ykkösen ottelussa. Tällä kertaa kolme pistettä vei Musan Salama, joka nousi toisella jaksolla kahdella Takanori Yokochin maalilla 2-1-voittoon. AC Oulun ainokaisen avausjaksolla puski sisään Juho Mäkelä.

Ottelun avausjakso oli, jälleen kerran, kotijoukkueelta vahvaa tekemistä. Porilaiset vieraat eivät juuri omalle hyökkäysalueelle päässeet, vaan pallo onnistuttiin viemään hyökkäyksissä syvälle MuSa:n kenttäpuolelle ja menetyksen jälkeen riistämään nopeasti takaisin itselle. Muutamat vieraiden puolittaiset tilanteet tulivat jakson alkupuolella erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä, mutta Juhani Pennanen maalillaan pääsi suhteellisen helpolla.

Kotijoukkueen ensimmäinen tilanne syntyi Juho Mäkelälle, mutta osuma päällä kuudesta metristä oli huono ja pallo lipui väljemmille vesille. Seuraavasta keskityksestä Mäkelä ei enää epäonnistunut – 22. minuutilla Juuso Kemppaisen millintarkka pallo löysi ”Kirurgin” otsan ja pallo painui verkkoon ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan johtomaalia. Lisäosumiin olisi kotijoukkueella ollut kaikki eväät, mutta vastahyökkäyksissä Fugo Segawan ja Loorents Hertsin ajatukset ei osuneet yksiin, kuten kävi myös David Ramadingayelle ja Mäkelälle – molemmissa tilanteissa pallo oli jo kuudentoista-alueen sisällä hyvissä laukaisupaikoissa, mutta tulosta ei syntynyt.

Toinen jakso oli, jälleen kerran, kotijoukkueelta heikko ja todellista tervanjuontia. MuSa paransi peliään huomattavasti ja palkinto nähtiin 58. minuutilla, kun Yokochi puski pallon maaliin terävän vastahyökkäyksen seurauksena. Kun pelikello näytti 70. minuuttia oli pallo toistamiseen AC Oulun maalissa – brassitoppari Venicio Ferreira liukutaklasi myöhässä ja pallo pilkulle, josta Yokochi ei erehtynyt.

AC Oulu oli lähellä tasoitusta 73. minuutilla, kun Mäkelä oli jälleen päineen boksissa aiheuttamassa harmia – tällä kertaa Tomi Mikkelsson MuSan maalilla venyi upeaan torjuntaan ja myöskään kakkospallossa ei kotijoukkueen pelaajat olleet tarpeeksi hereillä, joten maali jäi syntymättä. Ottelun lopussa kotijoukkue sai tukun erikoistilanteita, mutta vieraat puolustivat ne tarkasti, joten näin ollen pisteet matkasivat MuSan bussin mukana Poriin.

Kommentit

– Jälleen taso laski radikaalisti toiselle jaksolle. Siltikin päästetyt maalin olivat heikosti puolustettuja tilanteita, joita ei vain saisi päästä tapahtumaan. Me olemme negatiivisessa kierteessä, jota ei auta kuin lähteä katkaisemaan taas seuraavassa pelissä – se vaatii kyllä jokaiselta kentällä olevalta pelaajalta halua taistella itsensä, joukkueen ja seuran puolesta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit