Raportti Edustus

AC Oulun pisteputki sai jatkoa kauden kotiavauksessa tasapelillä. Ykkösen kärkikamppailu AC Oulun ja FC Hakan välillä päättyi 0–0-numeroihin Raatin Stadionilla lauantaina.

AC Oulu asteli Raatin nurmelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella ottelussa FC Hakaa vastaan. Kamppailu alkoi varovaisissa merkeissä molempien joukkueiden vielä tunnustellessa. Tarkasta puolustuspelaamisesta huolimatta isäntä loi maalintekopaikan taistelun alkupuolella, kun Alberto Alvarado Morin karkasi puolittaiseen läpiajoon. FC Hakan maalivahti Santeri Aaltonen kuitenkin torjui meksikolaisen vaikeasta asennosta lähteneen vasemman jalan laukauksen. Joni Korhonen pääsi yrittämään vielä jatkotilanteesta, mutta viimeistely-yritys painui sivuverkkoon.

Ensimmäisen puoliajan vaarallisin maalintekotilanne tuli lopulta kuitenkin vierasjoukkueelle. Ensin Antto Hilska testasi AC Oulun maalivahtia Juhani Pennasta, mutta kolmatta kertaa peräkkäin nollan pitänyt oulunsalolainen teki hyökkääjän yrityksen tyhjäksi. Torjunnan jälkeisestä tilanteesta FC Hakan Samuel Chidi kokeili laukausta lähes tyhjään maaliin kuudentoista-alueen rajalta, mutta se viuhui metrin verran yli Laivastonsinisten maalin.

Toisella puoliajalla nähtiin astetta enemmän ryminää, mutta maalipaikoilla ei silti juhlittu. 70. minuutilla brassitoppari Venicio käytti nousullaan hyödykseen valkeakoskelaisten keskikentälle jättämää tyhjää tilaa ja nopea yhteispeli Jere Aallikon kanssa vapautti Morinin nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta tämä torjui laukauksen.

Oululainen jalkapalloyleisö sai puolisen tuntia ennen peliajan päättymistä todistaa kauan odottamaansa tapahtumaa, kun vaihdosta tullut Juho Mäkelä palasi kotikaupunkinsa nurmelle virallisessa ottelussa 18 vuoden tauon jälkeen. Mittavan uran ulkomailla ja kotimaassa tehnyt Mäkelä sai kotikatsomolta suuret suosionosoitukset.

FC Hakalle sattui musta hetki kamppailun 82. minuutilla. Maalivahti Aaltonen avasi pallon suoraan Laivastonsinisten hyökkäykselle. Aallikko oli pallon saatuaan karkaamassa läpiajoon ja Samuel Mansour joutuikin rikkomaan ja sai tilanteesta suoran punaisen kortin myötä ulosajon.

Ottelun lopussa AC Oulu pääsi myllyttämään miesvajaalla pelanneen vierailijan puolustusalueella, mutta varsinaiset maalintekopaikat jäivät rikkonaisella viimeisellä kymmenminuuttisella vähäisiksi. Lieviä kauhunhetkiä katsomossa aiheutti 87. minuutilla pallontavoittelutilanteessa tapahtunut yhteentörmäys, jossa AC Oulun Juho Mäkelä ja valkeakoskelaisten Jami Kyöstilä löivät päänsä yhteen. Molemmat onneksi pääsivät omin avuin tolpilleen ja pystyivät jatkamaan ottelun loppuun.

Tasainen ja tiukka kärkikamppailu päättyi varovaiseen tasapeliin. Ottelua Raatin lehtereillä oli seuraamassa 1159 katselijaa.

AC Oulun kausi jatkuu ensi viikolla vierasottelulla TPV:tä vastaan Tampereen Tammelassa. Seuraava kotitaisto puolestaan pelataan 25.5., kun vastassa on viime kaudella Veikkausliigaa tahkonnut TPS.

Kommentit

– Avausjakso ja varsinkin sen alku meni Hakalle, vaikka siinäkin meillä oli paikkamme. Toiselle jaksolle paransimme ja saimme tarvittavat paikat luotua, kun taas Haka ei saanut oikein päässyt hyville sektoreille. Peli oli molemmille ensimmäinen nurmitapahtuma ja se hieman kyllä näkyi tasossa. Harmittaa että voittoa ei tullut, mutta tästä jää nälkää seuraavaan peliin, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne näki.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit