Raportti Edustus

Valkeakosken Haka kävi hakemassa 0-1-vierasvoiton Raatista AC Oulun kustannuksella. Ottelun ainoasta maalista vastasi avausjakson lopulla Tomi Petrescu. Viihdyttävä ottelu tarjosi runsaasti maalipaikkoja etenkin vierasjoukkueen maalin edessä.

Jalkapallo on maalintekopeli – niin yksinkertaista se on. AC Oulun peli pyöri välillä todella mallikkaasti ja tilanteita siunautui, mutta lukuisista yrityksistä ja yrittäjistä huolimatta palloa ei saatu maaliin asti edes väkisin.

Ottelun alusta saakka kävi selväksi, että Raatissa pelataan tasokas Ykkösen ottelu. Haka oli psyykannut itsensä hyvään iskuun ja oululaisjoukkue oli ensimmäiset minuutit jäljessä. Alun jälkeen tilanne kuitenkin rauhottui ja AC Oulu pääsi jauhamaa tuttua pallonhallintapeliänsä. Hallinta onnistuttiin kääntämään myös maalintekotilanteiksi – onneaan pääsivät yrittämään etunenässä Tashan Adeyinka, Daniel Owusu, Aapo Heikkilä ja Tommi Haanpää kenenkään kuitenkaan onnistumatta. Lähimmäs kotijoukkueesta pääsi Mika Nurmela, jonka tulinen vapaapotku pomppasi ylärimasta maaliviivalle eikä irtopallokaan maaliin löytänyt. Avausjaksolla myös Haka hyökkäsi vaarallisesti saaden kaksi puolittaista läpiajotilannetta AC Oulun puolustuslinjan avustuksella. Maalivahti David Monsalve selvitti niistä toisen ja toisessa Dani Hatakka ehti liukua pallon väljemmille vesille. Kun kahdesta edellisestä ei opittu, iski Haka itsensä johtoon ja lopulta voittoon avausjakson viimeisellä minuutilla. Keskialueen riistosta lähteneen nopean hyökkäyksen päätti maaliin Tomi Petrescu. Näin ollen valkopaidat lähtivät viettämään taukoa johtoasemassa.

Haka tuli myös toiselle jaksolle AC Oulua vahvemmin – muutaman minuutin jälkeen oli illan toisen yläriman paikka, tällä kertaa Petrescun vapaapotkusta. Tälläkin kertaa irtopallossa oli ensimmäisenä hyökkäyspään pelaaja, mutta maali jäi syntymättä. Tämän herättelyn jälkeen AC Oulu otti pelin lähes suvereenisti haltuunsa. Hyökkäys toisensa perään pyöri hyvin ja edelleen huippupaikoille päästiin huolimatta Hakan uhrautuvasta ja kovaa pelanneesta puolustuksesta. Tuhannen taalan paikoilla epäonnistuivat niin Adeyinka, Haanpää kuin Matias Ojala. Haka tyytyi puolustamaan johtoaan keskittyen vastahyökkäyksiin, joissa se ei kuitenkaan onnistunut. Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä kaksi ulosajoa, kun ensin Hakan Marco Matrone hommasi illan toisella varoituksellaan itsensä suihkuun. Hetkeä myöhemmin AC Oulun Daniel Owusu koki saman kohtalon. Lopun armottomasta paineesta huolimatta viihdyttävän jalkapalloillan potin ja kolme pistettä keräsi FC Haka, joka aiheutti AC Oululle kauden toisen tappion.

– Tuskainen on olo. Peli on pääasiassa hyvää, välillä jopa loistavaa, mutta pallo ei mene maaliin sitten millään. Haka on hyvä joukkue ja tänään sekin oli huippuunsa viritetty ja ottelun viihdearvo nousi kyllä huimiin sfääreihin. Toisaalta meidän puolustuspelaaminen ei ollut avausjaksolla riittävän hyvää ja lopulta se maali sitten tulikin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tuskaili.

– Takaa-ajoasema on tietysti aina vaikeampi ja hyökkääjille ne paineet kasaantuu tehdä maaleja, mutta niissä paikoissa joita me saatiin olisi pitänyt osua kenen tahansa. Valmentajana voisin tietysti olla enemmänkin huolissani, jos peli ei kulkisi – olen vakuuttunut että maaleja alkaa syntyä, Ojanen jatkaa.


Tästä pallosta Tashan Adeyinka veti ohi (Jouko Kylmäoja)

– Meidän maalivahti oli ottelun paras pelaaja. Kriittisillä hetkillä Pesonen venyi pallon tielle ja antoi uskoa koko joukkueelle. Avausjaksolla pääsimme muutamaan hyvään hyökkäykseen ja lopulta saatiin maali, jota uhrautuvasti puolustettiin loppuun saakka. Ensimmäinen vierasvoitto tälle kaudelle, joten olen erittäin tyytyväinen, FC Hakan päävalmentaja Harri Kampman juttelee.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Mika Nurmela
2 sarvea Matias Ojala
1 sarvi Juho-Matti Heikari