AC Oulun kotikentänkirous päättyi lauantaina Raatissa, kun he kohtasivat VPS:n Veikkausliigan ottelussa. Ottelu päättyi oululaisten 2-1 voittoon, ja samalla AC Oulu sai viimein tehtyä maalin pitkän maalittoman aikakauden jälkeen Raatin Stadionilla.

Ensimmäinen maali nähtiin ottelussa 37. minuutilla, kun VPS:n hyökkääjä Roni Hudd sai pallon onnekkaasti rankkarialueen rajalla ja laukoi sen tarkasti oikeaan alanurkkaan. AC Oulun maalivahti Calum Ward ei valitettavasti kyennyt torjumaan tätä laukausta. Tästä takaiskusta huolimatta AC Oulu jatkoi pelin hallintaa ensimmäisellä jaksolla.

Ensimmäinen jakso oli pääasiassa AC Oulun hallinnassa, vaikka he joutuivatkin taistelemaan takaa-ajoasemassa. Vierailijoiden maalin lisäksi toinen tilastomerkintä oli Baba Mensahin saama keltainen kortti.

Toisella jaksolla AC Oulu jatkoi painostustaan, ja heidän ahkeruutensa palkittiin. Englantilainen Ashley Coffey onnistui tasoittamaan pelin, kun hän viimeisteli pallon maaliin Niklas Jokelaisen syötöstä. Tästä maalista riemu repesi Raatissa ja samalla päästiin eroon kotikentänkirouksesta.

Luquinhas tekemässä voittomaalia.

AC Oulu jatkoi ottelun hallintaa toisella jaksolla, ja voittomaali nähtiin 79. minuutilla. Lucas ”Luquinhas” Morais pääsi laukomaan pallon maalin vasempaan alanurkkaan puolustajan jaloista. VPS:n maalivahti Teppo Martikainen ei onnistunut tavoittamaan tätä laukausta.

AC Oulu hallitsi ottelun toista jaksoa ja heillä oli muutamia paikkoja lisätä johtoaan. Lopulta ottelu päättyi 2-1 oululaisten voittoon. Kaiken kaikkiaan Laivaston voitto oli ansaittu, ja joukkue osoitti vahvuutensa sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Tämä voitto antaa AC Oululle uutta itseluottamusta ja luo positiivista ilmapiiriä joukkueen ympärille.