AC Oulun ja VPS:n historian kuudes Veikkausliigakohtaaminen päättyi Raatin helteessä vaasalaisten murskaavaan 0–6-voittoon.

Laivastonsiniset joutuivat pelaamaan ottelun ilman keskiviikkona 40 vuotta täyttänyttä Rafinhaa ja Magnus Breitenmoseria, sillä molemmat kärsivät yhden ottelun pelikieltoa korttitilin täyttymisen seurauksena.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta hiukan tunnustelevaa, eikä kolmannella peliminuutilla nähdyn Otso Liimatan vaarallisen rytmikuljetuksen ja sen rikkoneen Prosper Ahiabun keltaisen kortin lisäksi ollut vielä nähtävissä ennusmerkkejä vaasalaisten myrskyvaroituksesta.

Pelikello osoitti kymmentä minuuttia, kun merkit tulevasta alkoivat näyttäytyä:
Calum Wardin syöttö kapteeninnauhaa kantaneelle Aapo Heikkilälle epäonnistui ja Kalle Multanen pääsi katkomaan 16-rajan  tuntumassa. Multanen laukoi oikeaan tolppaan, josta pallo kimposi Vepsun australialaishyökkääjä Tete Yengille. Yengiltä epäitsekäs ratkaisu, tap-in -tarjoilu Aleksi Pahkasalolle takatolpalle ja tulostaululle 0–1.

Maalin jälkeen AC Oulun pelinavaus näytti menevän solmuun, ja pariin otteeseen vaasalaiset saivat hyvät hyökkäysaihiot suoraan lahjana oululaisten puolustukselta.

14. minuutilla Calum Wardin nyrkkeilemä pallo tipahti VPS-puolustaja Juhani Pikkaraisen ulottuville, joka tälläsi pallon volleystä päin Armend Kabashia. Erotuomari Oskari Hämäläinen näki tilanteessa käsivirheen, pallo pilkulle ja keltalappu Kabashille. Kalle Multanen pääsi hakemaan kauden viidettä osumaansa, mutta Wardin upea jalkatorjunta säilytti tilanteen ennallaan.

Shokkialun jälkeen kotijoukkuekin pääsi paremmin pelin rytmiin käsiksi, ja pariin otteeseen oululaisyleisö pääsi haukkomaan henkeä Niklas Jokelaisen hyvien suoritusten jälkeen, mutta tilanne tulostaululla pysyi ennallaan.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä VPS vastahyökkäsi oikeaa laitaa pitkin, josta Yengi tarjoili boksin sisään Multaselle, joka sijoitti varmasti ohi Wardin ja tilanne 0–2:een.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen osalta pirteästi, kun hyvän syöttökombinaation päätteeksi Michael López pääsi yrittämään maalintekoa boksin rajan tuntumasta, mutta VPS-puolusti tilanteen uhrautuvasti.

Tästä minuutti eteenpäin ja reilu viisi viikkoa loukkaantuneena ollut Miika Koskela rikkoi Yengiä rangaistusalueen ulkopuolella. Hämäläinen näytti Koskelalle suoraa punaista, ja viimeistään tässä vaiheessa ensimmäisen puoliajan myrskyvaroitukset alkoivat realisoitua. Pahkasalo laittoi vapaapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin, mutta paitsio pelasti vielä oululaiset 0–3-osumalta.

55. minuutilla Manchester Unitedin juniorijoukkueissakin pelannut Tyler Reid teki vahvan nousun oikealta laidalta, haastoi Rafael Floron ohi ja juonikas vasemman jalan laukaisu siirsi vaasalaiset jo tylyyn 0–3-johtoon.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin MP:tä kolme aiempaa kautta edustanut Antti-Ville Räisänen pääsi tuulettamaan ensimmäistä liigaosumaansa Tete Yengin tarjoilusta.

Viimeiselle 20 minuutille AC Oulu haki lisäjalkoja penkin puolelta triplavaihdolla, kun Samuel Anini Junior, Jokelainen ja López otettiin vaihtoon ja heidät korvasivat Marius Könkkölä, Onni Suutari ja Noah Pallas.

Tuoreet jalatkaan eivät riittäneet kurssin kääntämiseen, vaan VPS jatkoi ylivoimalla omaa jauhamistaan. Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa vaasalaiset näyttivät tavaramerkkiosaamistaan: nopea puolenvaihto Reidille, joka nousi pallon kanssa oikeaa kaistaa pitkin ja lähetti matalan kovan keskityksen maalin edustalle, josta loistavan ottelun pelannut Yengi napsautti reidellä pallon varmasti ohi Wardin ja lukemat 0–5:een.

Maalin jälkeen ei montaakaan pallokosketusta ehditty todistaa, kun vastahyökkäyksen pääteeksi Aapo Heikkilä rikkoi rangaistuslaueen sisällä, ja VPS-legenda Steven Morrissey pääsi sinetöimään AC Oulun juhlavuosiottelun koruttomiksi lukemiksi 0–6.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina 11.7. Ilveksen isännöidessä Ratinassa.