Raportti Edustus

PK-35 Vantaa haki 1-3-vierasvoiton AC Oulusta Ykkösen sarja-avauksessa. Kotijoukkue meni 1-0-johtoon Toni Tahvanaisen maalilla, mutta tämän jälkeen laivastonsinisten peli hajosi täysin. Vieraiden sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Carlos Portela.

Kauden ensimmäiset ottelut ovat usein hakemista. Tämä lause kuvailee täydellisesti AC Oulun esitystä Ykkösen sarja-avauksessa. Katsomoon kotijoukkueen pelaajat näyttivät jännittyneiltä eikä yhteistä säveltä löytynyt hyökkäys- tai puolustussuuntaan.

Ottelu alkoi tasaisesti lähinnä keskialueen taistelulla. AC Oulu siirtyi varkain johtoon 10. minuutilla, kun Janne Hietasen nappiavaus tavoitti Toni Tahvanaisen. ”Tahviksen” nosto löysi tiensä maaliin saakka, yli vastaan tulleen PK-vahti Miikka Häkkisen.

Tässä vaiheessa kotiyleisössä oltiin tyytyväisiä, mutta ilo kesti vain hetken – punamustat tulivat tasoihin 21. minuutilla, kun Vilaboa Yerai sai survottua pallon maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan satoi vain viisi minuuttia edellisestä, kun ottelun sankari Portela tälläsi pallon maaliin kuudentoista-alueen rajalta.

PK:n tahti ei hyytynyt. Pelikellon näyttäessä 36. minuuttia, iski Portela jälleen lähes identtisen maalin boksin rajalta. Kaikkia vieraiden maaleja edelsi AC Oulun heikko puolustaminen ja etenkin laukaisupaikkojen peittämättä jättäminen oli surkeaa. Kolmannen maalin jälkeen PK pisti hanat kiinni ja se onnistui jäädyttämään pelin ja näin ollen tauolle siirryttiin 1-3-lukemissa.

Toisen jakson juoni oli selvä alusta saakka – AC Oulu hallitsi pelivälinettä, mutta PK puolusti kahden maalin johtonsa erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti. Vieraat hyökkäsivät varovaisesti ja harvoin, mutta yleensä melko vaarallisesti.

AC Oulun hyökkäyspeliä leimasi lauantai-iltana hitaus. Avausjaksolla hyvin lähteneet vastaiskut olivat toisella puolikkaalla kortilla, eikä hitaasti rakennetut hyökkäykset olleet tarpeeksi vaarallisia. Kotijoukkueen paras paikka kavennukselle siunaantui debytantti Kemo Darboelle toisen debytantti Niklas Jokelaisen esityöstä, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus tyhjään maaliin siivottiin aivan maaliviivan tuntumasta.

PK-35 onnitui puolustamaan johtonsa hyvin ja näin ollen pisteet matkasivat ansaitusti Vantaalle.

AC Oulun sarjakausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla TPS:a vastaan. Täysin erilainen AC Oulu nähdään Raatissa kello 15:00 alkavassa ottelussa.

Kommentit

– Tänään olimme huonoja kaikessa. Oma pelimme ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa, vaikka johtoon pääsimme. Totta kai johtoa olisi pitänyt puolustaa paremmin, vaikka hyökkäyspeli olisikin ollut huonoa. En tiedä jännittikö pelaajia vai mikä siinä oli, mutta johtajuutta ei tahtonut löytyä sitten millään. PK:lla on hyvä ja erityisen vahva joukkue – meidän olisi pitänyt liikuttaa palloa ja liikkua itse paremmin, eikä alkaa pystypainiin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

 

– Sarjassa on vielä 26 ottelua jäljellä – toivottavasti tämä oli huonoin esitys, muuta viikon päästä lupaan täysin erilaisen kotijoukkueen, Ojanen päättää.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit