AC Oulu nappasi voiton PK-37:sta lukemin 3-1 (0-0). Vauhdikkaassa harjoitusottelussa AC Oulun maaleista vastasivat Eetu Uusitalo ja kahdesti osunut Joni Mäkelä.

PK-37 tuli ottelun alkuun vahvasti. Korkea prässi tuotti muutamia pallonriistoja, mutta vaarallisiin tekopaikkoihin eivät vieraat päässet. AC Oulun peli alkoi kulkea ensimmäisen puoliajan edetessä paremmin ja paremmin, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Ensimmäisen jakson paras paikka siunautui Mika Nurmelalle, joka karkasi Juho Meriläisen pystysyötöstä läpiajoon, mutta sijoitus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Toisen kerran kotijoukkueen maali oli lähellä kulmapotkun jälkitilanteessa, jossa Lassi Nurmos pääsi yrittämään maalia kuudesta metristä. Laukaus siivottiin vierasjoukkueen puolesta kuitenkin aivan maaliviivalta ja täten tauolle lähdettiin 0-0-lukemissa.

Toisen jakson alku kulki ensimmäisen mukaisesta – PK-37 prässäsi ylhäältä ja AC Oululla kesti hetken päästä mukaan ja saada syöttöpeliä paremmaksi. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 51. minuutilla. PK:n puolustus katkaisi AC Oulun nopean hyökkäykseen lähdön ja pelasi muutamalla syötöllä vasemman laitahyökkääjänsä vapaaksi. Tämä sijoitti pallon varmasti ohi kotijoukkueen maalivahdin Juhani Pennasen. Tämän jälkeen AC Oulu sisuuntui ja alkoi pyörittämään omaan peliään yhä vahvemmin kohti PK:n maalia.

Tasoitusosuma syntyi ottelun 59. peliminuutilla. Dritan Stafsula sai pallon vasemmalla laidalla. Hänen tarkka syöttö tavoitti pystyyn juosseen Uusitalon, joka otti pallon taitavasti rinnalla mukaansa ja nosti pallon yläkulmaan yli vastaan tulleen maalivahdin. Voittomaalia saatiin odottaa 65. minuutille. Topparin tontllla pelannut Jani Kauppila vapautti pystysyötöllä vaihdosta sisään tulleen Mäkelän, joka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Mäkelä itse tykitti varmasti verkon perukoille. Kotijoukkueen kolmas maali syntyi pelikellon tikittäessä 75. peliminuuttia. Stafsula karkasi vasemmalta puolittaiseen läpiajoon ja tykitti pallon takatolppaan. Ensimmäisenä irtopallossa ollut Mäkelä sijoitti pallon toistamiseen varmasti maaliin.

– Kyllä huomasi, että ”Diego” (Mika Lähderinne, PK-37:n pelaajavalmentaja) on ollut kaksi viimeistä vuotta meidän mukanamme. Hän tiesi mitä yritämme ja sai joukkueensa pelaamaan aktiivisesti ja rohkeasti – aivan kuten mekin haluamme pelata, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoi ottelun päätyttyä.

– Tämä oli jälleen meidän nuorille pelaajille ja tietysti koko joukkueelle tärkeä harjoitusottelu. Pienen odottelun jälkeen pelimme alkoi rullata varsin mukavasti ja loimme kivasti maalintekotilanteita. Uskalsimme avata ja pelata rohkeasti myös paineen alaisina ja loppua kohti mentäessä paremmuutemme tuli lopulta esiin. PK-37 taisteli hienosti, mutta sanoin jo puoliajalla pelaajille että, jos ja kun jaksamme jatkaa omaa peliämme, he tulevat lopulta jäämään juuri ratkaisevasti jälkeen. Juuri näin siinä kävi ja tämä on ratkaisevaa myös tulevaisuutta ajatellen, Malinen jatkoi.

AC Oulu jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikon lauantaina, jolloin Arina Areenalle vastaan asettuu GBK Kokkolasta. Ottelu alkaa klo 14:00.