AC Oulu haki tärkeät kolme pistettä 2-0-vierasvoitolla. Maalinteossa Arto Tolsa Areenalla onnistuivat oman kylän pojat Otso Liimatta ja Rasmus Karjalainen.

Pitkä pitkä odotus oli jälleen ohi, kun kotimainen jalkapallokausi käynnistyi toden teolla Veikkausliigan muodossa. Kotkassa Arto Tolsa Areenalla kohtasivat vuosien varrelta hyvin tutuiksi toisilleen tulleet KTP ja AC Oulu. Ennakkoasetelmat otteluun olivat herkulliset, molempien joukkueiden pelatessa varsin onnistuneet harjoitusottelu- ja Liigacup-rupeamat.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tempo oli hyvää – kuten pitääkin! AC Oulu sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti neljän minuutin tienoilla, kun brittihyökkääjä Ashley Coffey viritteli vasemman jalkansa vapaaksi. Rasmus Leislahti kotkalaisten maalilla torjui vedon kuitenkin ilman suurempia vaikeuksia. Toisessa päässä KTP oli lähellä avausmaalia kulmapotkusta AC Oulun avustuksella, mutta Yassin Daoussin kautta kimmonnut pallo päätyi onneksi oman maalin ylitse.

Alun jälkeen tempo säilyi, mutta maalipaikoilla ei mässäilty. Laivastonsiniset siirtyivät johtoon 28. minuutin kohdalla. Keskikentälle avauskokoonpanoon noussut Maximus Tainio antoi lujan ja kierteisen keskityksen, mutta pallo päätyi suoraan KTP-toppari Michael Ogungbaron päähän. Nigerialaisen purku jäi hieman vajaaksi ja Otso Liimatta säntäsi paikalle ensimmäisenä, viimeistellen tyylikkäästi takakulmaan pienen kimmokkeen suosiollisella avustuksella. Maalin jälkeen AC Oulu otti ottelussa selvästi kuskin paikan.

40. minuutilla AC Oulun hyökkäyskaksikko Coffey ja Onni Suutari pääsivät kaksi vastaan yksi-hyökkäykseen. Suutari empi tilanteessa hieman liikaa ja lopulta tilanne vaipui kasaan ilman laukausta. Tulisieluinen Coffey antoi pelikaverilleen veljellisen palautteen tilanteesta. Kotijoukkueen avausjakson paras paikka siunaantui espanjalaishyökkääjä Mikalle 44. minuutilla. AC Oulu menetti pallon turhan helposti omalla alueellaan, mutta Calum Wardin kaksi huippuluokan pelastusta pitivät lukemat muuttumattomina. Avausjakson lisäajalla AC Oulu sai vielä paikan pukukoppimaalille, mutta Leislahden vastaantulo pelasti kotkalaiset Luquinhasin yritykseltä.

KTP tuli toiselle jaksolle erittäin vahvasti. Sen prässipeli aiheutti ongelmia oululaisille, mutta puolustuslinja Yann Affin ja Christhian Valencian johdolla oli rautaa eikä Ward joutunut torjuntatöihin. Alun vaikeuksien jälkeen AC Oulu alkoi saada palloja KTP:n linjojen väleihin, joissa oli tilaa edetä. Tunnin kohdalla alkoi tapahtua maalipaikkojen muodossa. Ensin Suutari tarjoili pallon takatolpalle Liimatalle, mutta laukaus jäi tällä kertaa piippuun hyvin peittäneen Leislahden ansiosta.

Vain muutama hetki myöhemmin KTP:n Georgios Manthatis sai paikan hyvän pystypallon päätteeksi, mutta Ward venyi jälleen upeaan torjuntaan. 62. minuutilla molemmat joukkueet suorittivat peräti kolme vaihtoa. AC Oululta kehiin juoksivat Rasmus Karjalainen, Niklas Jokelainen sekä Yanga Baliso.

Pitkän loukkaantumisen selättänyt kapteeni Karjalainen ehti olla kentällä vain kolme minuuttia, kun verkko soi. Nopean vastahyökkäyksen käynnistänyt oululaisjoukkue sai pelattua pallon vasempaan laitaan. Yksi vastaan yksi-tilanteessa Karjalaisen kanssa nokikkain ollut Valtteri Vesiaho ei onnistunut pysäyttämään maalitykin etenemistä – pallo verkkoon Ogungbaron jalkojen välistä ja taululle lukemat 2-0.

Maalin jälkeen AC Oulu rauhoitti peliä hienosti, eikä kotijoukkue onnistunut murtautumaan vaarallisille sektoreille kovasta yrityksestä huolimatta. AC Oulu oli lähellä siirtyä kolmen maalin johtoon 76. minuutilla. Liimatan laukaus boksin sisältä olisi todennäköisesti lipunut maaliin saakka, mutta Coffeyn turhan aggressiivinen liuku palloon pelasti sormi suussa maaliviivalla olleen Daan Klinkenbergin – vapaapotku kotkalaisille.

Arto Tolsa Areenan yleisö on saanut viime vuosina nauttia käsittämättömän upeista kaukolaukaus-maaleista usemapaan kertaan. Keskiviikkona oli jälleen lähellä, kun Jack de Friesin vasurin pommi kolmestakymmenestä metristä leijaili maalin ylärimaan. Wardilla ei olisi ollut mitään saumaa torjuntaan. Jatkotilanteen blokkasi hienon Veikkausliiga-debytin pelannut Daoussi.

Tämän lähemmäs kotijoukkue ei päässyt ja näin ollen AC Oululle loistava tulos hienon peliesityksen päätteeksi. Laivastonsinisten kausi jatkuu kahdella vierasottelulla (FC Haka 14.4. ja HJK 23.4.). Ensimmäinen kotiottelu on luvassa lauantaina 29.4., kun Raattiin vastustajaksi saapuu SJK. Muista vierailla AC Oulun seurakaupassa ostoksilla!