AC Oulu juhli kotistadionillaan Raatissa tärkeää kotivoittoa FC Espoosta lauantaina iltapäivällä. Kolmen pisteen potti jäi Ouluun ylivoimaisesti kotijoukkueen taottua taululle murskaavat loppunumerot 7 – 0. Päivän tehomies oli hattutempun viimeistellyt Randy Edwini-Bonsu

KATSO VIDEOKOOSTE MAALIJUHLASTA!

Ottelu oli alusta lähtien odotettua AC Oulun hallintaa, eikä pelin voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Avausjaksolla AC Oulu maalasi kaksi kertaa, kun maalivahdin toimesta rangaistusalueella selkeästi kaadettu Dritan Stafsula viimeisteli pilkulta varmasti vasempaan alanurkkaan ja Randy Edwini-Bonsu iski jakson loppupuolella pelattuaan ensin hienon seinäpelin Mika Nurmelan kanssa.

Toisella puoliajalla espoolaiset putosivat totaalisesti oululaisten kyydistä. Tunnin kohdalla Edwini-Bonsu teki päivän toisen täysosumansa laukomalla Stafsulan ylärimakudista tulleen jatkopallon maaliin. Paria minuuttia myöhemmin puolestaan nähtiin ottelun komein maali, kun Mika Lähderinne laukoi maalinedusruuhkasta Lassi Nurmoksen puskusyötön jälkeen näyttävällä saksipotkulla pallon verkkoon.

69. minuutilla Lähderinne tuuletti ottelun toista osumaansa puskemalla Nurmelan antaman kulmapotkun sisään. Edwini-Bonsun AC Oulu -uran ensimmäinen hattutemppu puolestaan valmistui 83. minuutilla hienon kulmapotkukuvion päätteeksi.

Ottelun loppuhetkillä AC Oulu nautisteli vielä loppulukemat 7-0:aan, kun Janne Hietanen vapautti hienolla pystysyötöllään Jani Kauppilan läpi, ja kapteeni maalasi varmasti.

Kaksi komeaa maalia tehnyt Lähderinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Kuva: Tapani Pikkarainen

Voitto nosti AC Oulun huipputasaisessa kärkikamppailussa sarjakakkoseksi ja enää vain kahden pisteen päähän sarjajohtaja FC Lahdesta, kun pelaamatta on viisi kierrosta. Lauantain selkeänumeroinen voitto oli erittäin tärkeä myös sen takia, että AC Oulu kohenteli maalieroaan merkittävästi.

Lauantaina tehtiin myös AC Oulun historiaa, sillä 7-0-voitto oli seuran suurinumeroisin sarjaotteluissa.

AC Oulu – FC Espoo 7 – 0 (2 – 0)

16min. 1 – 0 Dritan Stafsula rp.
26min. FC Espoo Claudio Matrone varoitus
40min. 2 – 0 Randy Edwini-Bonsu (Mika Nurmela)
60min. 3 – 0 Randy Edwini-Bonsu
62min. 4 – 0 Mika Lähderinne (Lassi Nurmos)
69min. 5 – 0 Mika Lähderinne (Mika Nurmela)
83min. 6 – 0 Randy Edwini-Bonsu (Lassi Nurmos)
90min. 7 – 0 Jani Kauppila (Janne Hietanen)

Yleisöä: 1 173