AC Oulu koki tiukan tappion Junkon Arina Areenalla Kemissä pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Ottelun ratkaisi PS Kemille ex-ACO Rasmus Karjalainen.

AC Oulun avauksessa oli paljon muutoksia, sitten maantaisen RoPS-ottelun. Puolustuslinja oli muutettu kolmen alakerrasta neljän linjaan. Avaukseen oli mm. nostettu nuoret Samuli Leppälä sekä Samuel Kurttila. Lisäksi penkin päästä puuttui sairauden vuoksi päävalmentaja Rauno Ojanen. Valmennuksesta vastuussa ottelussa olivat siis kaksikko Markus Heikkinen ja Antti Pehkonen

– Alussa näytti siltä että olimme alakynnessä, eikä prässimme oikein toiminut. Puolustuksessa oli suuri vaihtuvuus viime otteluun verrattuna, joten jätkät ja pelipaikat hakivat uomiaan. Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla joukkueilla tuntui olevan avoimet ovet ja paikkoja syntyi paljon, kertoi apuvalmentaja Pehkonen ottelun jälkeen.

Ottelun 3. minuutilla ex-Kemi Sasa Jovovic pääsi vasenta laitaa pitkin vastahyökkäykseen, josta serbikärki iski heti ottelun avausmaalin. Näin AC Oulun runsaslukuinen kannattajajoukko pääsi heti ottelun alussa tuulettamaan. 20. minuutilla PS Kemi tuli tasoihin. Filip Valencic iski komean tasoituksen oikean yläkulmaan ohi ACO-vahti Johannes Wentinin. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella AC Oulu sai pallon jälleen maaliin. Tulio taisteli pallon kanssa, ja lopulta maalinedustalta Tuomas Mustonen iski vieraat johtoon. Linjatuomari oli kuitenkin eri mieltä, ja maali hylättiin. Tulio oli ilmeisesti rikkonut tilanteessa PS Kemin maalivahtia Oskari Forsmania, ja näin numerot pysyivät lukemissa 1-1.

– Toisella puoliajalla täsmennettiin prässipeliä. Myös puolustussuuntaan meillä oli huomattavasti parempi esitys. Peli ja pelaajat kehittyivät, joten sitä täytyy pitää positiivisena asiana. Lisäksi kentälle saatiin taisteluilmettä. Oli myös tärkeää että nuoret jätkät Kurttila, Leppälä ja Ronkainen saivat vastuuta Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Tappiosta tottakai huono fiilis, analysoi ”Pena” Pehkonen.

Toisella puoliajalla PS Kemi siirtyi 2-1 johtoon ottelun 75. minuutilla. Ns. oma koira puri, kun viime kaudella AC Oulussa pelannut Rasmus Karjalainen pääsi iskemään ottelun voittomaalin lähietäisyydeltä rebound-pallosta. Ex-ACO:t Karjalainen sekä Matias Ojala ja Lassi Nurmos pelasivat kaikki täydet minuutit PS Kemin kokoonpanossa.

Tällä tuloksella PS Kemi nappasi kauden avausvoiton, ja samalla AC Oulu koki kauden toisen tappion. Erityiskiitokset vielä Kemiin matkanneille AC Oulun kannattajille! Suomen Cup jatkuu Laivastonsinisten osalta tulevana lauantaina 18.2. klo 14.00 vierasottelulla Haukiputaan Palloa vastaan. Vaikka kyseessä on vierasottelu, AC Oulu pelaa silti kotikentällään Arina Areenalla.