Raportti Edustus

AC Oulu otti todella tärkeän ja maukkaan 1-2-voiton KPV:sta. Laivastonsinisten maaleista vastasivat rangaistuspotkusta Jair ja lisäajalla voittomaalin iskenyt Jere Aallikko.

Ottelu helteisellä Kokkolan keskuskentällä alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti. Se onnistui korkean prässinsä ansiosta horjuttamaan AC Oulun pelinrakentelua ja riistämään palloja nopeasti takaisin. Vieraiden puolustusmuoto pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja KPV ei täten onnistunut huippupaikkoja luomaan.

Avausjakson paras paikka tuli KPV:n Sebastian Mannströmmille, jonka osuma päällä jäi kuitenkin heikoksi ja puskupaikka suli kokoon. AC Oulun vierailut avausjaksolla hyökkäyspäässä olivat harvassa.

Tylsähkön avausjakson jälkeen alkoi tapahtua. AC Oulu tuli kopista terävillä jaloilla ja se alkoi saada otetta pelistä. Pirteästi vaihdosta sisääntullut Jere Aallikko laukoi 55. minuutilla tulisesti, mutta Teppo Marttinen oli tilanteen tasalla. Paluupallon maaliin iskenyt Alberto Alvarado Morin oli kuitenkin paitsiossa ja näin ollen kotiyleisö selvisi vielä säikähdyksellä.

Muutama hetki myöhemmin, 57. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Läpiajoon karannut Morin kaadettiin Ville Koskimaan toimesta takaapäin seurauksena rangaistuslaukaus ja punainen kortti. Pilkulta pallon verkkoon laittoi varmasti Jair.

Alivoimasta huolimatta KPV sai takaiskun jälkeen jälleen painettu Juhani Pennasen maalille, mutta mies otti muutaman tärkeän torjunnan pitäen AC Oulun johtoasemassa. Lopulta kotijoukkue tuli kuin tulikin tasoihin – Mannström laukoi pallon tolpan kautta sisään lyhyenä pelatan kulmapotkun päätteeksi.

Tasoituksesta ehti kulua vain viisi minuuttia, kun KPV:n pelaaja katsoi jälleen punaista korttia. Tällä kertaa asiassa oli Cesar Hinestroza, jonka taklaus sivurajan tuntumassa oli kerrassaan hölmö.

Kahden miehen ylivoimalla pelannut AC Oulu hallitsi luonnollisesti kenttätapahtumia mielin määrin. Kova yritys palkittiin lopulta aivan ottelun viime hetkillä, kun Aallikko pääsi iskemään rangaistusalueen sisältä pallon ohi Marttisen. Hyvän esityön maaliin tarjoili Walter Moore.

Kommentit

– Todella helpottava voitto vaikeiden aikojen jälkeen. Avausjaksolla KPV oli vähän hallitsevampi, mutta puolustimme tilanteet hyvin. Menetimme siinä palloja aivan liian helposti. Toinen jakso olikin sitten parempaa ja tapahtumia tosiaan riitti. Onneksi olimme kärsivällisiä ja saimme lopussa palkinnon, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kiitteli.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit