AC Oulu ja FC Inter kohtasivat sunnuntaina Raatin aurinkoisessa illassa kummallekin erittäin tärkeässä ottelussa ajatellen ylempää loppusarjaa. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Laivastonsiniset nappasivat tärkeän 1-0 voiton turkulaisista ja saivat pidettyä kolme pistettä Oulussa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli täysin FC Interin hallintaa, mutta mitään huippumaalipaikkoja he eivät kuitenkaan pystyneet luomaan, vaikka turkulaiset pääsivätkin murtamaan AC Oulun puolustuksen useampaan kertaan. Suurimmaksi osaksi vedot painuivat ohi maalista eikä oululaisten maalivahti Calum Ward joutunut pahaan pallosateeseen. Muutamaan otteeseen turkulaiset pääsivät boksin sisältä ampumaan, mutta vedot oli Wardilla helppo ohjata yli ja kopata syliinsä.

FC Inter oli lähellä johtomaalia ensimmäisellä jaksolla reilun 31 peliminuutin paikkeilla, kun Petteri Forsell, Matias Tamminen ja Matias Ojala syöttelivät näyttävästi pallon boksin sisään oululaisten puolustuslinjan taakse. Ojala sai syötön Tammiselta maalin eteen hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa, mutta entinen oululaispeluri ei saanut palloa maaliin, kun Ward kerkesi tilanteeseen. Pallo valui hitaasti maalin ohi oikean tolpan vierestä ja tasatilanne jatkui.

AC Oulu ei pystynyt ensimmäisellä jaksolla luomaan yhtään kunnollista maalipaikkaa. Yksi veto maalia kohti boksin kulmalta Ibra Sekajjan toimesta, joka päätyi yli maalista. Kaiken kaikkiaan vaisu jakso oululaisilta ja ehkä vain turkulaisten heikko viimeistely piti numerot nollissa.

Oululaiset tulivat toiselle jaksolle uudella ilmeellä, vaikka pallonhallinta pysyi edelleen turkulaisilla. AC Oulu pääsi haastamaan vastahyökkäysillä hieman enemmän ja reilun 48 minuutin jälkeen oli jo ensimmäinen kunnon maalipaikka. Magnus Breitenmoser syötti keskelle boksin eteen Rasmus Karjalaiselle, joka harhautti Interin kaksi puolustajaa eri suuntaan ja loi itselleen maalipaikan. Rasse pääsi rankkarialueen sisään nokikkain turkulaisten maalivahdin Walter Viitalan kanssa, mutta tulinen veto osui molarin olkapäähän ja maali johtomaali jäi syntymättä.

Muutaman minuutin päästä myöhemmin jälleen tapahtui turkulaisten maalilla. Jere Kallinen sai laitettua jalka- ja käsiviidakon keskeltä pystysyötön vasemmalla laidalla Karjalaiselle. Rasse voitti kilpajuoksun Ruxia vastaan ja syötti pallon keskellä vapaana nousseelle Ibra Sekajjalle, joka vastaanotti pallon hieman louhikkomaisella kosketuksella. Interin Jussi Niska kerkesi häiritsemään tilanteessa ja Sekajja menetti hieman tasapainoaan kurottautuessaan samalla palloon. Peliväline päätyi kuitenkin maalivahti Viitalan haltuun. Samalla englannista juuri Ouluun saapunut Sekajja liukui tilanteeseen jalka maassa, joka osui Viitalan maata vasten olleeseen polveen.

Hetken selvittelyiden ja korvanapin kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen päätuomari Oliver Reitala päätti vaihtaa kädessä olleen keltaisen kortin punaiseen. Näin ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan esiintynyt ugandalainen ajettiin kentältä ulos ja AC Oulu joutui pelaamaan reilun 40 minuuttia yhden miehen vajaalla. Maalivahti Viitala kuitenkin toipui tilanteen jälkeen pelikuntoon ja pystyi pelaamaan ottelun läpi.

AC Oulun jatkaessa ottelua vajaalla alkoi FC Inter painaa peliä enemmän oululaisten päähän ja kaikesta näki, että heillä oli valtava halu ja kiire hyödyntää tilannetta. Heti pelin jatkuttua edellisen tilanteen jälkeen turkulaiset pääsivät luomaan kohtuullisen maalipaikan, kun Forsell laukaisi rankkarialueen ulkopuolelta napakan vedon, jonka Calum Ward joutui nyrkkeilemään eteensä. Irtopalloon pääsi vielä punapaitaisten Tommi Jyry, mutta hänen vetonsa painui maalin ohi.

Turkulaiset painoivat pelin täysin oululaisten päähän ja saivat muutaman hyvän maalipaikan luotua, mutta jälleen loistavasti maalilla esiintynyt Ward nappasi usemman tärkeän torjunnan ja antoi omalle joukkueelle mahdollisuuden kamppailla pisteistä. Pari kertaa turkulaisilla oli jopa avopaikka, mutta tilanteet tuhriutuivat heikkoon viimeistelyyn.

Ottelun ratkaisu nähtiin 85. minuutilla vaihtomiesten toimesta. Otso Liimatta antoi pystysyötön oikeaa laitaa pitkin Lucas Moraisille, joka leikkasi boksin sisään vieden turkulaisten topparia Noah Nurmea kuin “pässiä narussa”. Luquinhas pääsi boksin sisään, jossa vastaan tulivat Ruxi ja Viitala. Morais harhautti kaksikon valelaukauksella nurmen pintaan ja chippasi pallon kummankin yli suoraan maaliin. Tämä oli samalla hänen ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Tästä FC Inter ei enää toipunut ja ottelu päättyi oululaisten 1-0 voittoon sekä tärkeiden pisteiden pitämiseen kotona. Seuraavaksi AC Oulu matkustaa Espooseen ja kohtaa siellä huippuvireessä olevan FC Hongan lauantaina.