AC Oulu palasi sarjatauolta voitokkaana, kun TPV kaatui Tampereella selvin lukemin 4 – 0 (1 – 0). AC Oulun maalintekijät ottelussa olivat Mamadou Konate, Tommi Siekkinen, Dominic Yobe ja Niko Heiskanen.

Tampereen Tammelan kentällä kohtasivat maanantai-iltana kaksi Ykkösen vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. AC Oulu jatkaa edelleen vähiten osumia päästäneenä, mutta TPV:n verkko puolestaan heilui peräti neljä kertaa. AC Oulu oli koko illan ajan hallitsevampi osapuoli, eikä voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä missään vaiheessa.

Komean vierasvoiton myötä AC Oulu nousi 21 pisteeseen ja jatkaa edelleen ilman tappioita sarjan kakkossijalla. Voitto oli oululaisille neljäs peräkkäinen.

Ottelu Tammelan kentällä alkoi suhteellisen varovaisissa merkeissä. AC Oululla oli ensimmäisen kympin aikana lievä pallonhallinta, mutta maalintekotilanteita ei vielä syntynyt kumpaankaan päähän.

Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin jo 13. minuutilla, kun AC Oulu siirtyi 0-1-johtoon. Maaliin teki loistavan esityön jälleen kerran erinomaisen syötön tarjoillut laitapuolustaja Niko Kukka, jonka syöttö tavoitti vasemmalta laidalta Jarno Tenkulan. Tenkula tarjosi pallon kärkipelaaja Mamadou Konatelle, joka viimeisteli tyhjään maaliin kauden toisen täysosumansa.

Noin 23 minuutin kohdalla TPV pääsi AC Oulun epäonnistuneen kulmapotkun jälkeen terävään vastahyökkäykseen, mutta vaarallisesta paikasta huolimatta oululaisten maalilla torjuva Dennys Rodrigues säästyi takaiskulta.

30 minuutin kohdalla AC Oulu sai rangaistuspotkun, ku läpiajoon karannut Tommi Siekkinen kaadettiin rangaistuspotkualueen sisällä. Pilkulle asettui Dominic Yobe, mutta TPV:n maalivahti Erkka Heinä venyi pallon tielle. Jatkopallosta pääsi yrittämään vielä Konate, mutta laukaus viuhui maalin yli.

AC Oulun hallinta jatkui edelleen rankkarin jälkeen. 40 minuutin kohdalla Tenkula rynni hyvin vasemmalta ja järjesti paikan Axel Orrströmille. Orrström laukoi kuitenkin maalin yli.

Tauolle lähdettiin AC Oulun ansaitussa 0-1-johdossa. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan oululaisten hallinnassa paria TPV:n tilannetta lukuun ottamatta.

Ottelun ensimmäinen pelaajavaihto tuli heti toisen puoliajan alkuun, kun TPV otti kentälle alkukauden parhaan maalitekijänsä, hyökkääjä Markus Räikkösen.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tavoin rauhallisissa merkeissä. 55 minuutin kohdalla TPV:n TamU-apu Henri Schweleff pääsi yrittämään kohtuullisesti paikasta vapaapotkua, mutta laukaus epäonnistui.

AC Oulun kannalta harmillinen varoitus tuli 56. minuutilla Tampereellakin vahvasti pelanneelle toppari Boussad Houchelle. Varoitus oli Houchelle kauden neljäs, mikä tietää pelikieltoa lauantain kärkiotteluun Viikinkejä vastaan.

AC Oulu siirtyi kuitenkin jo 0-2-johtoon 59. minuutilla. Maaliin teki jälleen upean esityön Kukka, jonka linjan taakse uponnut syöttö tavoitti Siekkisen. Siekkinen ei erehtynyt, vaan laukoi pallon komeasti vasempaan ylänurkkaan.

73 minuutilla AC Oulu iski jo kolmannen maalinsa, kun pirteästi esiintynyt Tenkula antoi keskityksen vasemmalta, ja Dominic Yobe laukoi puolivolleysta pallon lähes ylänurkkaan.

Vartti ennen pelin päättymistä AC Oulu suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun hyökkäyspäässä Jarno Rova korvasi avausmaalin tehneen Konaten ja Niko Heiskanen toisen osuman laukoneen Siekkisen. Lisäksi 80 minuutin kohdalla Juho Meriläinen otettiin vaihtoon ja kentälle kirmasi kauden ensimmäisiä minuutteja kohti Santeri Viitasaari.

AC Oulu kaunisteli vielä ottelun lisäajalla komeat voittolukemat 0-4:een, kun Heiskanen laukoi Orrströmin syötöstä pallon rp-alueen tuntumasta tarkasti oikeaan alanurkkaan.

11min. AC Oulu Juho Meriläinen varoitus

13min. 0 – 1 Mamadou Konate (Jarno Tenkula)

30min. AC Oulu Dominic Yobe erp.

46min. TPV Kalle Kankala <–> Markus Räikkönen

56min. AC Oulu Boussad Houche varoitus

59min. 0 – 2 Tommi Siekkinen (Niko Kukka)

63min. TPV Jukka Pausola <–> Juuso Ollikainen

66min. TPV Antti Ojanperä <–> Jaakko Rönkkö

73min. 0 – 3 Dominic Yobe (Jarno Tenkula)

75min. AC Oulu Tommi Siekkinen <–> Niko Heiskanen

75min. AC Oulu Mamadou Konate <–> Jarno Rova

80min. AC Oulu Juho Meriläinen <–> Santeri Viitasaari

90min. 0 – 4 Niko Heiskanen (Axel Orrström)