Raportti Edustus

AC Oulu ja Kuopion Palloseura kohtasivat jo toisen kerran kuluvalla Veikkausliigakaudella. Sarjakärjessä etenevä KuPS korjasi tiukasta ottelusta pisteet lukemin 2-1.

Positiivisen vireen Veikkausliigassa löytänyt AC Oulu teki vierasreissun Kuopioon, jossa vastaan asettui sarjataulukon kärkijoukkue Kuopion Palloseura. Historian valossa savolaiset ovat olleet Laivastonsinisille tyly vastus, sillä joukkueiden keskinäisistä kolmestatoista ottelusta KuPS oli voittanut peräti kymmenen.

Kuopion kesäiltaan haastajana lähtenyt AC Oulu aloitti ottelun pirteästi, mutta pallonhallinnan vaihdellessa erityisesti KuPS:n korkea prässi tuotti ajoittain pieniä vaikeuksia oululaisten pelinavaamiselle.

Avausmaalia pääsi kuitenkin juhlimaan AC Oulu. Mostagh Yaghoubin tarkka kulmapotku oli kuin suoraan harjoituskentältä tavoittaen Magnus Breitenmoserin, joka tälläsi pallon suoraan ilmasta nuottaan Johannes Kreidelin haparoidessa torjuntayrityksessään.

34. minuutilla nähtiin ottelun eniten keskustelua herättänyt tilanne, kun Gabriel Bispon rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus putosi ylärimasta Calum Wardin taakse ja näytti ylittävän maalilinjan. Ottelun tuomaristo ei tilanteessa kuitenkaan maalia havainnut ja näin ollen lukemat tulostaululla säilyivät ennallaan.

Toisen puoliajan alkuun pukukopista kentälle asteli selkeästi ärsytetty kuopiolaisryhmä. Tauon jälkeen kerettiin pelata vain hetki, kun 54. minuutilla Diego Tomasin pitkä avaus tavoitti laidalla kiitäneen Clinton Antwnin, joka jatkoi pallon maalin eteen Gabriel Bispolle ja tällä kertaa brasilialaisen veto painui selkeästi verkon perukoille ja tilanteeksi 1-1.

Maalinsa jälkeen KuPS jatkoi kovaa vyörytystään ja muutamaa minuuttia myöhemmin edellisestä maalista Gabriel Bispon keskitys tavoitti Tim Väyrysen maalialueella, joka ei hyvästä tekopaikastaan erehtynyt vaan siirsi kotijoukkueen johtoon varmalla viimeistelyllä alanurkkaan.

Ottelun lopun tarkasti pelannut KuPS ei tarjonnut enää maalintekomahdollisuuksia AC Oululle, vaan pisteet tästä kamppailusta jäivät Kuopioon loppunumeroin 2-1.

KuPS on vahva joukkue ja he luottavat omaan pelitapaansa. Ekalla puoliajalla pelattiin ihan hyvin, oli heillä siinäkin paikkoja, mutta meillä oli hyviä vastaiskumahdollisuuksia. Ei kuitenkaan saatu niistä toista maalia ja kyllä KuPS oli vahva siinä toisella jaksolla.

Niklas Jokelainen ottelun jälkeisessä Ruutu+:n haastattelussa.

Seuraavaksi Veikkausliigaa pelataan Raatissa lauantaina 2.7.2022, kun AC Oulu isännöi 20-vuotisjuhlaottelussaan Vaasan Palloseuraa. Ottelun alkaa klo 17.00.

Osta liput juhlaotteluun tästä.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste