AC Oulu nappasi maanantai-iltana erittäin arvokkaan täyden kolmen pisteen potin, kun kauden 2008 Suomen mestari Inter kaatui vierasottelussa maalein 2 – 0. Illan maaleista vastasivat Joonas Pennanen ja Janne Hietanen.

AC Oulun edellinen vierasvoitto Veikkausliigassa oli niinkin kaukaa kuin lokakuulta 2007, jolloin Jaro kaatui Pietarsaaressa. Nyt kentällä ovat lähes täysin eri pelaajat, mutta siitä huolimatta täyden vieraspotin merkitys tässä vaiheesssa kautta on suuri.

AC Oulun määrätietoisesti sujunut harjoitusviikko konkretisoitui Turun Veritas stadionilla, jossa sarjanousija pelasi kiistatta kauden toistaiseksi parhaan ottelunsa. Oululaisryhmästä ei heikkoa lenkkiä löytynyt, ja tärkeät vieraspisteet matkasivat ansaitusti pohjoiseen.

Valkoisessa peliasussa pelanneet oululaiset aloittivat ottelun pirteästi, ja viidennella minuutilla nähtiin jo ensimmäinen potentiaalinen maalipaikka, kun Jarkko Hurme nousi oikean laitapakin tontilta aggressiivisesti rangaistusalueelle. Pallo pyöri Inter-maalivahti David Monsalven edessä, mutta viimeistä iskijää ei tilanteessa löytynyt.

Inter sai ensimmäisen 20 minuutin aikana muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta todellista piinaa ei AC Oulun maalilla nähty.

Ottelun avausmaali syntyi 28. minuutilla. Osumaan teki erinomaisen esityön varsinkin avausjaksolla pirteästi esiintynyt vasen laitalinkki Jean Fridolin Nganbe Nganbe, joka karvasi pallon Interin kokeneelta kapteenilta Henri Lentoselta. Tämän jälkeen Nganbe Nganbe syötti pallon Joonas Pennaselle, joka laukoi varmaakin varmemmin uransa ensimmäisen liigamaalin.

Avausjakson loppuhetkillä AC Oulu iski pallon toistamiseen verkon perukoille komean vapaapotkukuvion päätteeksi. Mika Nurmela antoi noin 30 metristä pallon vierelleen Niko Kukalle, jonka kerrassaan loistava vasemman jalan keskitys löysi boksin sisältä Janne Hietasen. Hietanen puski pallon taidokkaasti ja tyylikkäästi vasempaan takanurkkaan, ja näin tauolle lähdettiin AC Oulun 2-0-johdossa.

Rodrigues näytti taitonsa

Ottelun toisella jaksolla AC Oulu ei pystynyt aivan avausjakson kaltaiseen pallonhallintaan, mikä johtui luonnollisesti kotijoukkueen kovast halusta nousta peliin mukaan. Oululaiset pelasivat kuitenkin kypsää peliä ja viimeisenä lukkona hääri tolppien välissä maalivahti Dennys Rodrigues.

Rodrigues oli vierasjoukkueen kantava voima juuri tärkeillä hetkillä. Brassivahti pysäytti toisella puoliajalla niin Guillano Grotin kuin Henri Lehtosenkin käytännössä puhtaat läpiajotilanteet. Samalla kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Rodrigues hiljensi vakuuttavalla tavalla epäilijöidensä puheet.

Toisaalta myös AC Oululla oli toisella jaksolla omat paikkansa kaunistella numeroista entistäkin hienoimmiksi. Paras paikka oli erinomaisen ottelun pelanneella Frank Jonkella, mutta Monsalve torjui hienosti keskeltä vapaaseen vetopaikkaan päässeen kanadalaisen laukauksen.

Kokonaisuutena AC Oulun esitys Turun maanantai-illassa oli vakuuttava ja ennen kaikkea kypsä. Erityisesti esille on nostettava Rodriguesin, Jonken, Nganbe Nganben, Dominic Yoben, Nurmelan sekä toppareina luutineiden Hietasen ja Juho Meriläisen vahvat otteet.

Voiton myötä AC Oulu nousi kahdeksaan pisteeseen ja sarjataulukossa tasapisteissä olleen Interin sekä FC Lahden edelle. Seuraava ottelu on edessä jo tulevana lauantaina, jolloin sarjakakkonen FC Honka saapuu vieraaksi Castrenin Oulu-lehti Areenalle.

FC Inter – AC Oulu 0 – 2 (0 – 2)

28min. 0 – 1 Joonas Pennanen (Jean Fridolin Nganbe Nganbe)
45min. 0 – 2 Janne Hietanen (Niko Kukka)
50min. FC Inter Daniel Osinachi varoitus
52min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
56min. AC Oulu Dennys Rodrigues varoitus
62min. AC Oulu Juha Majava varoitus