Tampereen Ilves kuritti AC Oulua oikein urakalla, kun tehokas kotijoukkue vei Ykkösen ottelun nimiinsä lukemin 6-1. Keltapaitojen sankari oli hattutempun viimeistellyt Kalle Multanen.

Surkea puolustuspelaaminen ja henkilökohtaiset virheet olivat ylivoimaisesti suurin syy AC Oulun surkeaan esitykseen ja surkeaan tulokseen. Ilves vyörytti Tammelan tunnelmallisella jalkapallostadionilla lumipallon liikkeelle jo toisella peliminuutilla – Multanen sai pallon ilmaiseksi kuudentoista sisällä haltuunsa ja latasi pallon maaliin todella pienestä kulmasta AC Oulun David Monsalven jalkojen välistä. Tämän jälkeen kotijoukkue vetäytyi kuoreensa ja AC Oulu pyöritti peliä läpi ottelun aika ajoin, ironista kyllä, jopa todella mallikaasti. Seuraavan takaiskun aika oli kuitenkin 18. minuutin kohdalla, kun Jonne Hjelm sai juosta läpiajoon kunniakujaa pitkin viimeistellen varmasti tilanteeksi 2-0. Maalin jälkeen AC Oulu hyviä tilanteita, mutta Arttu Hinkulan, Tuure Siiran ja Matias Ojalan tilanteet jäivät käyttämättä. Kun kaivattua kavennusosumaa ei tullut, kävi Ilves rankaisemassa – oululaiset sähläsivät tällä kertaa kolmekin purkupaikkaa ja lopulta hässäkän päätteeksi pallo löytyi jälleen kerran maalista Multasen illan toisella. Ottelua oli pelattu vain 35. minuuttia ja tunnelmat oululaisleirissä olivat epäuskoiset. Jakson lopussa Ojalalla oli vielä paikka maaliin, mutta pusku jäi liian heppoisaksi. Näin ollen Ilves siirtyi 3-0-taukojohtoon tehden maalin käytännössä jokaisesta paikastaan.

Toiselle jaksolle AC Oulu lähti hakemaan kiriä yhä suuremmalla riskillä. Kurinalaisesti puolustanut ja terävästi hyökännyt Ilves ei antanut hyvän olon tunteen hiipiä kuitenkaan puseroon, vaan naulasi ottelun viimeistään 49.minuutilla syntyneellä 4-0 maalilla. Maalin viimeisteli jälleen huonon puolustamisen päätteeksi Valtteri Uimonen. AC Oulun ainokainen syntyi 61. minuutilla, kun loukkaantumisen jälkeen kehiinpalannut Joni Mäkelä onnistui hienon hyökkäyksen päätteeksi. Ilves kuittasi tilanteen kuitenkin nopeasti, sillä vain seitsemän minuuttia myöhemmin Multanen viimeisteli hattutemppunsa läpiajosta. Toinen jakso olikin melkoista hurlumhei-palloa, sillä AC Oulun hyökätessä rohkeasti avautui kotijoukkueelle melkoisia vastahyökkäyspaikkoja. AC Oululla oli usea paikka kaunistella lukemia, mutta mm. Tommi Haanpää kuti viidestä metristä painui taivaalle. 6-1-maali lisäajalla kuvasti ottelua enemmän kuin hyvin – Monsalve liukastui syöttäessään palloa sen ajautuessa suoraan Lauri Ala-Myllymäen jalkaan, joka sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

– Peli oli alusta loppuun sitä itseään. Täydellinen pohjakosketus koko joukkueelta ja Ilves latoi tylyt lukemat tehokkaalla avausjakson viimeistelyllä. Teimme karmeita virheitä ja ei tuon tason joukkuetta vastaan tulla 3-0-tilanteesta noin vain mukaan. Sitten se lumipalloefekti kertautui oikein kunnolla toisella jaksolla, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pyöritteli päätä.

– Jokainen pelaaja ja tottakai valmentajat saavat kyllä katsoa peiliin. Onneksi sunnuntai tulee nopeasti, mutta paljon täytyy henkilökohtaisella tasolla tapahtua ihan jokaisella, Ojanen päättää.

– Jalkapalloa voi pelata monella tapaa. Tämä meidän tapa ei ole ehkä kauneinta, mutta jätkät ovat sitoutuneet tähän. Olimme avausjaksolla kyllä todella tehokkaita Oulun avustuksella ja saimme pelin haltuun. Todella tyytyväinen täytyy tähän tulokseen tietysti olla, Ilveksen päävalmentaja Mika Malinen iloitsi.

Paikka kasvojen pesulle tulee siis nopeasti, kun jo sunnuntaina AC Oulu kohtaa kotikentällään PK-35 Vantaan. Ottelu alkaa Raatin stadionilla klo 18:30 alkaen. Otteluun kaikki liput aurinkokatsomoon vain 5 euroa (vain lippuluukulta ostetut liput, ei voida yhdistää muihin etuihin)