Raportti Edustus

Laivastonsiniset olivat kauden ensimmäinen joukkue, jotka nappasivat Kokkolan keskuskentältä täyden pistepotin.

Ottelua Kokkolan keskuskentälle oli saapunut katsomaan mukava yleisömäärä 1436 katsojaa. Kotiyleisö saikin nähdä avausjaksolla agressiivisen KPV:n joka painoi hyökkäyksiä kohti AC Oulun päätyä. Fyysisesti vahvat vihreäpaidat voittivat kaksinkamppailuja ja saivat tukun erikoistilanteita, mutta AC Oulun puolustus maalivahti Johannes Wentinin johdolla selvitti tilanteet. Paineesta huolimatta kotijoukkueen huippupaikat jäivät vähiin. Avausjaksolla AC Oulun pelinavaus oli hankalaa ja näin ollen maalipaikat jäivät vähiin.

Toiselle jaksolle tuli huippuvireinen AC Oulu. KPV:n prässipeli ei ollut avausjakson tasolla ja kun Laivastonsiniset saivat pallon liikkeelle, peli painui kerta toisensa jälkeen kohti KPV:n maalia. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui Tuomas Mustoselle, joka nosti pallon jo maalivahdin yli kohti maalia, mutta kuin ihmeenkaupalla vihreiden puolustaja ehti liukua pallon maaliviivalta. Ottelun voitomaali syntyi 60 .minuutilla – Mustonen haisteli hyvin KPV:n pudotuksen ehtien palloon ennen maalivahti Myllymäkeä, joka joutui kaatamaan hyökkääjän rangaistusalueella. Pallo pilkulle, jonka upotti verkkoon vuoren varmasti huippuottelun pelannut Jair. Maalin jälkeen AC Oulu jatkoi hallintaansa.

KPV yritti hyökätä pääasiassa pitkillä palloilla kohti Irakli Sirbilazea, joka voittikin paljon ykköspalloja. Toisella jaksolla AC Oulu oli kuitenkin erittäin vahva kakkospalloissa hoitaen ne kotiin isolla prosentilla. Kotijoukkueesta lähimpänä tasoisusta oli Mravec, jonka kaukolaukaus osui maalin poikkipuuhun.

AC Oulun taistelu- ja peli-ilme oli loistava, jonka seurauksena kolme pistettä sarjakärjen vieraana maistuu hyvältä.

– Onnittelut AC Oululle voitosta. Ensimmäinen joukkue, joka täältä Kokkolasta pisteet on hakenut. Eka jaksolle saimme painetta, mutta toinen jakso meni sitten vieraille. Tämä peli on nyt pelattu ja ei auta kuin mennä uutta kohti, KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen totesi ottelun jälkeen.

– Toinen jakso oli meiltä loistava. Jos pystymme pelaamaan tuolla tasolla ja tuolla heittäytymisellä pitkiä jaksoja, meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Olen todella ylpeä joukkueesta ja kaikista jätkistä tänään, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen toteaa tyytyväisenä.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit