Toistaiseksi kauden tärkeimpään otteluun lähtenyt AC Oulu ei kyennyt nappaamaan pistepottia FC Hakaa vastaan, vaan kotijoukkue oli maalein 3-2 parempi. Valkeakoskella joukkeet pelasivat Tehtiksen kauden ennätysyleisön edessä, josta ei tunnelmaa puuttunut.

FC Haka sai otteluun unelma-alun, kun kuuden pelatun minuutin jälkeen verkot soivat oululaisten päässä. Lee Erwin antoi keskiympyrästä hyvän pystysyötön Logan Rogersille oikeaan laitaan. Rogers ohitti AC Oulun puolustajan Rafinhan, joka kuitenkin pääsi uudelleen puolustamaan hakalaisen leikatessa keskemmälle. Uusi-seelantilainen harhautti oululaispuolustuksen lopulta ja latasi kovan pyssyn suoraan etuyläkulmaan, johon maalivahti Calum Ward ei kerinnyt edes kunnolla reagoimaan.

AC Oulu sai tasoituksen hetkeä myöhemmin 27. minuutilla, kun Jere Kallinen antoi pitkän kaaripallon Samuel Anini juniorille, joka otti pallon alas näyttävästi ohjaten sen suoraan vieressä vapaana olleelle Rasmus Karjalaiselle. Rasse sai pallon ja leikkasi sivulle ohittaen Hakan puolustuksen. Hyökkääjä pääsi vetämään aivan rankkarialueen rajalta vapaasti ja pallon painui maalin perukoille. Maali oli Rasmukselle kauden ensimmäinen Veikkausliigassa.

Hetkeä myöhemmin oli jälleen Hakalla mahdollisuus päästä johtoon, kun aisapari Rogers-Erwin syöttelivät oululaisten puolustuksen läpi ja Lee Erwin pääsi kokeilemaan boksin sisältä maalintekoa. Tilanteeseen hieman häiritsemään kerennyt puolustaja Miika Koskela tuli suoraan Erwin kylkeen ja näin pallo meni hieman ohi maalista. Jokunen hetki myöhemmin sama Hakan parivaljakko pääsi jälleen maalintekosektorille, jolloin Erwinin laukaisu päätyi AC Oulun puolustuksen kautta ohi maalista.

Toinen puoliaika ei alkanut yhtään paremmin oululaisten kannalta, kun ottelua oli pelattu melkein 57 minuuttia ja FC Haka meni johtoon hieman kyseenalaisen tilanteen seurauksena. Kulmatilanteessa koskilaisten Eero-Matti Auvinen häiritsi maalivahti Wardia niin, ettei hän päässyt kunnolla nyrkkeilemään palloa muualla. Peliväline puolestaan tipahti maalin edessä vapaana Jude Arthurille, joka pääsi tälläämään pallon suoraan verkkoon ja joukkueen johtoon.

74. minuutilla oli jälleen Hakan vaarallinen parivaljakko taas vauhdissa. Logan Rogers meni lennokkaasti läpi keltapaitojen puolustuksen ja syötti pallon maalin eteen. Tilanteessa Erwin yritti liukua takanurkalla palloon, mutta se meni niukasti ohi pallosta ja näin numerot säilyivät jännittävänä.

AC Oulu pääsi jälleen tasoittamaan ottelun, kun Armend Kabashi antoi pitkän avauksen hyökkäyksen kärkeen Junnulle, joka pääsi vielä chippaamaan pallon yli vastaan tulleen maalivahti Aatu Hakalan. Näin oululaiset pääsivät hetkeksi mustavalkoisten rinnalle.

Ottelun ratkaisu nähtiin 87. minuutilla, kun ensin oululaisten keskikenttä nukahti ja sen jälkeen vielä puolustus ohitettiin hieman onnekkaasti, josta Haka pääsi tekemään voittomaalin. Oliver Whyte sai syötön keskikentälle ja pääsi vapaasti syöttämään boksin sisään Seth Saariselle, joka puolestaan ohitti oululaisten puolustuksen välillä jopa maassa kierien ja syötti lopulta viereen Salomo Ojalalle, joka jatkoi pallon puolestaan viereen vapaana olleelle Stavros Zarokostasille ja hän pääsi vetämään pallon ohi Wardin.

Oululaisilla oli vielä ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla tasoitus lähellä, kun Aapo Heikkilä pääsi tykittämään kulmatilanteessa. Tällä kertaa kuitenkin matalan vedon nappasi Hakala hyppysiinsä ja piti pisteet omillaan. Näin pisteet jäivät Valkeakoskelle oululaisittain hankalan illan päätteeksi. Hakalla oli enemmän pallonhallinta ja maalipaikkoja, kuin AC Oululla, joten ehkä siinä valossa tarkasteltuna kuitenkin pisteet ansaitusti Valkeakoskelle. Tästä opit kotiin ja ajatukset kohti ensi viikon sunnuntain kotiottelua FC Interiä vastaan. Se on vähintään yhtä tärkeä ottelu, kuin perjantainen ja siinä taistellaan jälleen asemista ylempää loppusarjaa ajatellen.