Raportti Edustus

Turun Palloseura otti kotikentällään 1-0-voiton Albijon Muzacin puskumaalilla. Tappio sysäsi AC Oulun kauas kärkikaksikon taakse.

Ottelu alkoi AC Oulun pallonhallinnalla ja peli pyöri etenkin oikean laidan kautta. Ensimmäinen vaaratilanne nähtiin kuitenkin AC Oulun maalilla, kun kahdeksannella minuutilla Juhani Pennasen kikkailut olivat kostautua. Puolustuslinja kuitenkin peitti laukaukset viime hetkillä.

Tämän tilanteen jälkeen ei avausjaksolla maalipaikkoja enää nähty, vaan peli oli todella tarkkaa keskialueen vääntöä. Ainoat tilastomerkinnät oli molemmille joukkueille annetut varoitukset.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaammin, mutta edelleen maalipaikat olivat kortilla. 65. minuutilla AC Oulun Jere Aallikko pääsi loistavaan tilanteeseen hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi – laukaus kuudesta metristä painui kuitenkin TPS-pelaajan kautta hiuksen hienosti yli maalin. Heti tilanteen jälkeen nähtiin ikävä tapahtuma, kun Felix Orishani ja Espinoza törmäsivät yhteen keskialueella – päähän osuman saanut Espinoza joutui jättämään kentän.

TPS sai hyvän hyökkäyksen 80. minuutilla, mutta Lassi Nurmoksen liuku pelasti pallon yli päätyrajasta. Syntyneestä kulmapotkusta kotijoukkue iski lukemat 1-0:aan – Albijon Muzaci voitti kaksinkamppailunsa sata nolla ja puski pallon verkkoon.

Viimeiset kymmenen minuuttia TPS keskittyi puolustamaan omaa boksia ja se onnistui siinä kiitettävästi. AC Oulu sai paljon erikoistilanteita, mutta vaarallisille paikoille ei ollut asiaa. Näin ollen kotijoukkue nappasi tärkeät kolme pistettä sysäten AC Oulun entistä kauemmas sarjan kärkipaikoilta.

Kommentit

– Peli oli molempien valmentajien mielestä erittäin fyysinen ja tunnetta oli ehkä enemmän kuin ajatusta. Me aloitettiin hyvin ja saatiin vastustaja juoksemaan perässä, mutta edelleen murtautumisvaihe ei toimi. Toisella jaksolla peli katosi, mutta ottelun paras paikka saatiin hyvän hyökkäyksen päätteeksi – siitä ei mennyt sisään ja hetkeä myöhemmin kaveri rokotti erikoistilanteesta. Täytyy vaan jatkaa tekemistä ja uskoa, että tuloksia vielä tulee, mutta kyllähän tämä tappio tähän paikkaan oli erittäin kipeä asia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit