Raportti Edustus

AC Oulun tuska jatkui Kotkassa KTP:n vieraana. Joukkue kärsi 1-0-tappion.

Ottelun ensimmäinen vartti oli molemmilta joukkueilta todella varovaista pelaamista. Virheitä välteltiin ja niitä ei myöskään nähty – peli pyöri pääasiassa keskialueella.

AC Oulu sai luotua pitkän paineaallon KTP:n maalille noin 15. minuutin jälkeen. Laivastonsiniset hankkivat viisi kulmapotkua ja kotijoukkueella oli hankaluuksia. Raitapaidat kuitenkin kestivät pahimman ajan ohi, jonka jälkeen pelitapahtumat tasoittuivat.

Kotijoukkueen avausjakson paras paikka tuli Aleksis Lehtoselle, jonka ohjaus lähietäisyydeltä nousi kuitenkin yli maalin. AC Oulun paras paikka tuli Morinille, jonka pusku kimposi ylärimasta vielä maalivahti Jiri Kosken selän kautta takaisin kentälle, mutta KTP:n puolustus siivosi pallon väljemmille vesille. Toinen huippupaikka tuli Jairille, joka pääsi laukomaan paluupalloon hyvästä paikasta, mutta pallo suoraan Kosken syliin.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Ensin Jair laukoi vapaapotkusta kohti alakulmaa, mutta Koski venyi upeaan yhden käden torjuntaan. Vain hetkeä myöhemmin KTP:n tuore vahvistus Yerai Vilaboa karkasi laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus ohi maalin.

Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon kun ottelua oli pelattuna 75. minuuttia. Ville Oksanen oli ensimmäisenä kulmapotkun irtopallossa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Konstantin Belov pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta pallo kotkalaisista ohi maalin.

Johtoon siirryttyä kotijoukkue jäädytti pelin todella fiksusti ja se teki sen hyvin. AC Oulun loppukiriä ei juurikaan edes nähty, ainakaan maalipaikkojen muodossa. Näin ollen kotkalaisille kolme pistettä ja AC Oululle maalin tappio ja pettymys jälleen kerran.

Kommentit

– Tyhjä olo. Sama kaava jatkui tässäkin ottelussa. Henkinen puoli on koetuksella, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi lyhyesti.