Hyvävauhtinen peli AC Oulun ja Rovaniemen Palloseuran välillä päättyi 1-1-tasapeliin. AC Oulun maalin teki vapaapotkusta Josue Soto.

AC Oulu aloitti ottelun kokoonpanolla Aleksi Lappalainen – Markus Heikkinen – Lassi Nurmos – Samuli Leppälä, Aleksi Gullsten – Junior Tangko – Jair-Topi Järvi, Josue Soto – Morin.

Ottelun alku oli Rovaniemen Palloseuran hallintaa. Vaarallisille paikoille ei RoPS kuitenkaan päässyt, ja mitä pidemmälle puoliaikaa mentiin, sitä paremmin keltaisissa pelipaidoissa pelannut AC Oulu peliin pääsi.

26 minuutin kohdalla Moraes pääsi laukomaan noin kymmenen metrin kohdalta suoraan vasemmalta annetusta keskityksestä, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus ei osunut palloon. 30 minuutin pelin jälkeen AC Oulu sai kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Josue Soto pääsi ohjaamaan oikealta laidalta tulleesta keskityksestä, mutta RoPS-puolustus pääsi väliin. Heti perään Jair pääsi kokeilemaan laukomista Aleksi Gullstenin vasemmalta tulleen hyvän nousun päätteeksi, mutta hyvä laukaus suuntautui puolisen metriä RoPS-maalin ohi.

Pelikellon näyttäessä 36 minuuttia pirteitä otteita RoPSin paidassa esittänyt Lassi Lappalainen pääsi nokikkain Tommi Lindholmin kanssa vasemmasta reunasta, mutta Lindholm onnistui torjumaan kohti takanurkkaa suuntautuneen laukauksen.

38 minuutin kohdalla Lindholm ei enää ollut yhtä onnekas. Ensimmäisen Rops-laukauksen Lindholm sai torjuttua, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli rovaniemeläisistä alati vaarallinen oikeassa laidassa töitä tehnyt Moraes. Moraesilla oli helppo työ siirtää RoPS 1-0-johtoon.

44 minuutin kohdalla AC Oulu sai tuplakulman, joista jälkimmäisen mainingeissa Morin nousi RoPS-toppareita korkeammalle. Pusku suuntautui hieman maalin ohi.

Hetki ennen loppuvihellystä AC Oulun erikoistilanteista vastannut Josue Soto yritti yllättää RoPS-vahti Regueroa. Reguero kuitenkin poimi 30 metristä vasempaan yläreunaan suuntautuneen laukaukseen.

Toiselle puoliajalle AC Oulu suoritti yhden pelaajavaihdon. Lassi Nurmoksen tilalle kentälle asteli laitapuolustajaksi Samuel Kurttila. Samalla Aleksi Lappalainen vaihtoi oikeaksi laitapakiksi, ja Samuli Leppälä Markus Heikkisen topparipariksi.

Puoliaika alkoikin AC Oulun vahvassa hallinnassa. Jo parin minuutin päästä Soto pääsi laukomaan erinomaiselta paikalta rovaniemeläisten rangaistusalueelta, mutta RoPS-puolustus sai torjuttua laukauksen kulmaksi. Seuranneen kulman jälkitilanteesta Junior pääsi laukomaan puolivolleystä, mutta laukaus suuntautui suoraan kohti RoPS-vahti Regueroa.

54 minuutin kohdalla Morin pääsi kääntymään pallon kanssa RoPSin rangaistusalueen rajalla. RoPS-topparin rikottua asettui vaparia antamaan 16 metristä Josue Soto. Reguero oli tarkan ylänurkkalaukauksen edessä voimaton, ja AC Oulu tasoitti tilanteeksi 1-1.

69 minuutin kohdalla AC Oulu suoritti toisen pelaajavaihtonsa. Soton tilalle kentälle asteli Ilari Koljonen. Vaihtoa seuranneessa tilanteessa Koljonen joutui kaatamaan RoPS-pelaajan varoituksen ja vapaapotkun arvoisesti. Tommi Lindholm venyi kuitenkin AC Oulun maalilla paraatipelastukseen.

71 minuutin kohdalla Morin otti keltaisen kortin rikottuaan pallontavoittelutilanteessa RoPS-toppari Geffrardia.

AC Oulu suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa 80 minuutin kohdalla. Markus Heikkisen tilalle asteli Niilo Hautala.

89 minuutin kohdalla Topi Järvi pääsi laukomaan tulisesti 16 metrin rajalta. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi RoPS-maalin.

Lisäajalla Tommi Lindholm pääsi vielä esittelemään reaktiotaitojaan, pelastaen lähes varman RoPSin maalipaikan.

Ottelu päättyi varsin oikeudenmukaisesti 1-1-tasatulokseen.