Raportti Edustus

AC Oulu pelasi voitokkaan kenraaliharjoituksen ennen reilun viikon päästä käynnistyvää sarjaa. 2-1-voittoon päättyneessä ottelussa maalin makuun pääsivät Tashan Adeyinka sekä Dritan Stafsula.

Ottelu Iisalmessa pelattiin erittäin hyväkuntosella keinonurmialustalla. Ainoastaan kentän myötäinen ja melko voimakas tuuli piti rystyset kohmeessa.

Ottelun avausjakso sujui tasaisissa merkeissä – ex-AC Oulu Mika ”Diego” Lähderinne oli onnistunut lataamaan itsensä ja joukkueensa hyvälle pelipäälle. Vastatuuli ja iisalmelaisten korkea prässi aiheutti ongelmia AC Oulun avauspelaamiseen ja hyökkäykset jouduttiin usein käynnistämään kaksinkamppailutilanteiden jälkeen. 25. minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon kulmapotkutilanteesta. AC Oulu loi jakson loppua kohden hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeistely yritykset olivat ponnettomia. Näin ollen pikatauolle siirryttiin kotijohdossa.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli huomattavasti valmiimpana, mutta PK onnistui pitämään maalinsa puhtaana aina 62. minuutille saakka, kunnen Tashan Adeyinka repi itsensä vapaaksi harmittoman näköisessä tilanteessa ja viimeisteli vasemmalla jalallaan tasoituksen. Maalin jälkeen voimasuhteet kääntyivät yhä enemmän vierailijoille. Vaihdosta sisääntullut Aapo Heikkilä oli kahdesti lähellä osumaa, mutta ei onnistunut johto-osumaa tekemään. AC Oulu pelasi ottelusta 25 minuuttia ylivoimalla, PK-puolustajan kaataessa Adeyinkan läpiajotilanteessa. Viimeisellä viidellä minuutilla ottelussa alkoi jälleen tapahtua – PK oli vaarallinen omissa erikoistilanteissa, mutta sihti ei ollut kohdillaan. Lopulta ottelun lisäajalla AC Oulun Dritan Stafsula ratkaisi pelin vierasjoukkueen hyväksi. Maaliin hienon esityön tarjoili Heikkilä.

– Ottelusta näkyi hieman, että sarjaottelut alkavat jo olla mielessä. Avausjaksolla emme olleet riittävän aktiivisia, halukkaita ja syötöt karkailivat liikaa. Toiselle jaksolle ilme parani huomattavasti ja lisäosumia olisi pitänyt tehdä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

AC Oulun testissä pelasi ennakkotiedoista poiketen kaksi pelaajaa – brassitoppari Andre Silva sekä niin ikään topparina pelannut Jeffrey. Kyseiset herrasmiehet pelasivat molemmat oikean puolen topparin tontilla – Silva reilun puoliajan ja Jeffrey vajaan.

– Silva on ihan ok pelaaja, mutta ei sitä mitä me haemme. Tästä syystä vaihdoin Jeffreyn hänen tilalleen. Silva ei jatka, mutta Jeffreyn tilanne on vielä avoin, Ojanen kommentoi.

AC Oulun kokoonpano: (Lindholm; Nurmos, Silva, Hietanen, Stafsula; Mäkäräinen, Ojala, Nurmela; Haanpää, Adeyinka, Mäkelä).
Vaihdot: (60 Silva -> Jeffrey, 60 Ojala -> T. Siira, 60 Mäkelä -> Heikkilä, 72 Mäkäräinen -> Sohlo)