AC Oulu eteni jatkoon Suomen Cupissa voittamalla paikallisvastuja Oulun Palloseuran lukemin 2-0 (1-0). Laivaston sinisten maaleista vastasivat nuoriso-osaston Lassi Nurmos ja Tuure Siira.

Rehellisyyden nimissä ottelu ei juurikaan pelillisiä kauneuksia tarjonnut, sillä molempien joukkueiden syöttötyöskentely jätti toivomisen varaa. Derbylle luonteenomaista taistelua ja kovia taklauksia sen sijaan nähtiin ja lopulta AC Oulu näytti kaupungissa kaapin paikan nipistäen 2-0 voiton.

Ottelun alku oli hermostunutta, mutta jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli maukkaat paikat tehdä johtomaali. Ensin AC Oulun Eetu Uusitalo pääsi yrittämään hienon kuvion päätteeksi, mutta laukaus painui vain muutaman sentin ohi takakulman. Hetkeä myöhemmin OPS:n Jean Fridolin Nganbe Nganbe pääsi keskeltä puolittaiseen läpiajoon, mutta huippuottelun pelannut Juho Keskinen esitti loistavan jalkatorjunnan. Ottelun voittomaali syntyi, kun 12 minuuttia oli pelikellossa – Lassi Nurmos pamautti pallon vastustamattomasti yläkulmaan hienon kulmakikkakuvion päätteeksi ja Palloseuran pelaajat eivät voineet kuin levitellä käsiään. Tämän jälkeen AC Oulu hallitsi ensimmäistä jaksoa, pelin ollessa kuitenkin koko ajan hieman huoletonta. Näin lisäosumia ei nähty.

Toiselle jaksolle OPS otti vieläkin selkeämmän linjan – palloa ei juuri pyritty pelaamaan maata pitkin, vaan ensimmäisenä palloon päässyt pelaaja haki jatkuvasti pitkillä palloilla hyökkääjiä, jotka pyrkivät voittamaan ilmapallot. Liian usein näin pääsikin käymään ja tämä sekoitti AC Oulun läpi ottelun hieman tahmaista avaamista. Toinen jakso molemmilta joukkueilta melko kontrolloimatonta peliä ja välillä mentiinkin päästä päähän melko hurjalla vauhdilla. Suurinta uhkaa AC Oulun puolustukselle aiheutti vikkelä ja taitava Jean Fridolin Nganbe Nganbe, mutta Juho Keskisen johdolla AC Oulu pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä, johon voi olla syystäkin tyytyväinen. OPS:n loppukiri jäi kuitenkin melko torsoksi, kun AC Oulu palautti viimeiselle 15 minuutille rauhallisuuden rakentaen pidempiä hyökkäyksiä. Pelikellon osoittaessa jo lisäaikaa vierasjoukkue iski vielä toisen osuman, kun loistavan sisääntulon tehnyt Vesa Verronen vei OPS-puolustajan kahville pahemman kerran, pelaten pallon Tuure Siiralle avopaikkaan, josta ”Tume” ei erehtynyt. Näin ollen AC Oululle henkisesti tärkeä voitto paikallisvastustajasta ja jatkopaikka Suomen Cupin 5. kierrokselle.

AC Oulun ehdottomiin onnistujiin kuuluivat A-junioreissa maaleja liukuhihnalta tehtaillu Verronen, sekä maalinsa puhtaana pitänyt ”Konstaapeli” Keskinen.

– Kuka piti kojon?, Keskinen tyytyi kommentoimaan ottelun päätyttyä.

Päävalmentaja Juha Malinen iloitsi voitosta ja jatkopaikasta, mutta näki pelissa paljon petrattavaa

– Tärkeä voitto ja mukava jatkaa Suomen Cupissa. Syöttöpeli, jonka tulisi olla meidän vahvuutemme, ei ollut tänään parhaassa kuosissaan. Pallo poltti jaloissa ja syötöissä ei ollut riittävää tarkkuutta ja voimaa. OPS prässäsi melko aktiivisesti, mutta pienellä huolellisuudella olisimme voineet lopettaa ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Niin ei kuitenkaan käynyt ja toisesta jaksosta tuli hieman vaikea, mutta selvitimme vaikeudet ja etenimme jatkoon. Täytyy aina muistaa, että yksittäiset ottelut joissa pelataan veitsi kurkulla, ovat hieman eri asia kuin harjoitusottelut joihin olemme nyt tottuneet. Siitäkin syystä tämä ottelu oli hyvä opetus etenkin nuorille pelaajillemme, Malinen kertoi.

– Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kohti sarjaa ja jo lauantaina saamme SJK:n vieraaksemme ja meidän täytyy pystyä kehittämään peliämme jo siihen mennessä. Kaikki tämä vie meitä eteenpäin. Yllätyskortit Keskinen ja Verronen olivat ottelun valopilkkumme, Malinen kehui.

AC Oulu jatkaa siis jo tulevana lauantaina valmistautumista kohti Ykköstä ja seuraavaa Cupin ottelua, kun SJK saapuu vierailulle Ouluun.