AC Oulu otti niukan 1-0-voiton KTP:stä varsin kaksijakoisessa ottelussa. Kolme pistettä pitävät AC Oulun yhä kisassa mukana kahden parhaan joukkoon pääsystä.

Sää Raatin yllä oli perjantai-iltana syksyisen mystinen. Kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti painaen hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti kotkalaisten maalia – toisaalta KTP antoikin avaimet kotijoukkueelle, pyrkien puolustamaan matalalta ja tiiviisti.

Ensimmäinen huipputontti nähtiin 10. minuutilla, kun Alberto Alvarado Morin pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta – Jiri Koski vieraiden maalilla venyi upeaan pelastukseen.

Vieraiden avausjakson parhaat ja ainoat paikat tulivat lyhyen ajan sisään noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Jean Silva pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta ja puskusta, mutta molemmat ratkaisut päätyivät maalipuiden ohi ja yli.

Kotijoukkue painoi päälle myös avausjakson lopun, mutta maalia ei David Ramadingayen ja avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa esiintyneen Driton Shalan yrityksistä huolimatta nähty. Näin ollen pukusuojiin tasatilanteessa 0-0.

Toinen jakso ei ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia ja pallo oli maalissa – kotijoukkueen lukuisista kulmapotkuista syntyi lopulta tulosta, kunWalter Moore oli ensimmäisenä irtopallossa iskien kauden ensimmäisen maalinsa todella tärkeään paikkaan.

Maalin jälkeen KTP:n täytyi muuttaa puolustusvoittoinen taktiikka rohkeammaksi ja siinä se myös onnistui – pelin luonne muuttui selvästi toisin päin ja vieraat ottivat hallinnan kotijoukkueen keskittyessä vastahyökkäyspelaamiseen.

Siitä huolimatta seuraava huipputontti tuli kotijoukkueelle 60. minuutilla, kun Moore pääsi yrittämään illan toista osumaa jälleen kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tällä kertaa kuti kuudesta metristä nousi maalin yli. Toisessa päässä Juhani Pennasen torjunnat ja uhrautuva puolustuspelaaminen estivät viime hetkillä tasoituksen syntymisen, vaikka muutamaan otteeseen näytti erittäin pahalta.

Vaihdosta sisääntulleet Aleksi Gullsten ja Juuso Kemppainen haastoivat väsynyttä vierasjoukkuetta ottelun loppuhetkillä ja onnistuivatkin luomaan Gullstenille 90. minuutilla vielä hyvän laukaisupaikan, mutta oikean jalan tykki painui tolppaa hipoen ohi maalin. Kotijoukkueen yhden maalin johto kuitenkin kesti loppuun saakka ja näin ollen AC Oulu nappasi elintärkeät kolme pistettä taistelussa sarjan voitosta.

Perjantai-illan ottelu oli AC Oululle jo yhdeksän peräkkäin ilman tappiota.