Raportti Edustus

AC Oulu pelaa kaudella 2011 jalkapallon Veikkausliigaa Raatin stadionilla! Asia varmistui lauantaina, kun AC Oulu haki upealla taistelulla 2-1-vierasvoiton Pietarsaaren Jarosta.

LUE MYÖS:
Nurmela: Kokeilin miten Adidas lähtee
Malinen liikuttui: Silmät kostuivat

Ilmassa oli jännitystä, kauhua, draamaa ja lopulta itkunsekaista onnea, kun AC Oulu varmisti Veikkausliigapaikkansa Pietarsaaren lauantaipäivässä. Upean taisteluvoiton myötä AC Oulu nousi lopullisessa sarjatilanteessa sijalle 11. Taakse jäivät IFK Mariehamn, liigakarsintaan joutunut JJK sekä suoraan Ykköseen pudonnut FC Lahti.

Lauantain koitos oli niin jännittävä, ettei vahvemmillakaan hermoilla varustetuilla ihmisillä helppoa ollut. Lopulta tuomarin pilli vapautti joukkueen sekä yli sadan hengen AC Oulun kannattajajoukon hurmokselliseen juhlaan!

Itse ottelussa AC Oulu sai ensimmäisen kerran pallon maaliin jo 31 minuutin kohdalla, mutta Frank Jonken osuma hylättiin paitsiona. 38. minuutilla puolestaan Juha Majava oli lähellä iskeä etukulmasta pallon sisään, mutta laukaus kolahti Jaro-maalin sisätolppaan.

Jarollakin oli ensimmäisellä puoliajalla muutama erinomainen maalintekotilanne. AC Oulun maalivahti Dennys Rodrigues oli kuitenkin tehnyt huikean ryhtiliikkeen edellisen ottelun jälkeen ja oli nyt ratkaisevassa ottelussa kuin muuri tolppien välissä.

Lopulta maalikin ensimmäisellä jaksolla nähtiin, ja minkälainen maali se olikaan! Kokenut maestro Mika Nurmela näytti, mistä pelimiehet on tehty ja tykitti pallon kertakaikkisen upeasti noin 35 metristä Jaron maalin ylänurkkaan. Yksi kauden hienoimmista maaleista oli tosiasia ja AC Oulu pääsi tauolle 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa AC Oulu siirtyi jo 2-0-johtoon, kun Jonke petasi paikan ja Juuso Majava laukoi boksin sisältä pallon verkon perukoille. Majavan uran ensimmäinen liigamaali ei juuri hienompaan paikkaan olisi voinut tulla.

Jaro nousi maalin päähän 61. minuutilla, kun Ymer Xhaferi laukoi Rodriguesin torjuman oman paluupallonsa sisään. Näin viimeisestä puolituntisesta tuli käsittämättömän jännittävä ja piinaavan pitkä.

Maalinsa jälkeen Jaro painoi seuraavat kymmenen minuuttia päälle hurjalla sykkeellä ja vain maalivahti Rodriguesin loistavat torjunnut pitivät AC Oulun johtoasemassa. Viimeisten 15 minuutin aikana oululaiset saivat kuitenkin pelinsä erinomaisesti pakettiin, eikä Jaro enää päässyt mellastamaan.

Lopulta muidenkin pelien päätyttyä, AC Oululle olisi riittänyt tasapelikin suoraan säilymiseen, mutta mikäpä sen parempaa kuin hoitaa homma itse kotiin ja päättää kausi mahtavaan voittoon.

AC Oulu kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan sekä taustahenkilöitä liigakaudesta 2010! Tavataan liigajalkapallon merkeissä Raatin stadionilla kaudella 2011!

FF Jaro – AC Oulu 1 – 2 (0 – 1)

21min. Jaro Jari Sara varoitus
40min. AC Oulu Dominic Yobe varoitus
41min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
45min. 0 – 1 Mika Nurmela
45min. Jaro Markus Kronholm varoitus
52min. 0 – 2 Juuso Majava (Frank Jonke)
61min. 1 – 2 Ymer Xhaferi
90min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus

Iltalehden leijonat

*** Mika Nurmela, AC Oulu
** Juuso Majava, AC Oulu
* Ymer Xhaferi, Jaro

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Janne Hietanen
Antti Pehkonen
Jarkko Hurme
Dominic Yobe
Mika Nurmela
Juha Majava (68min. Donewell Yobe)
Juuso Majava (78min. Mika Lähderinne)
Frank Jonke
Joonas Pennanen (90min. Juho Meriläinen)

(Toimitus)