AC Oulu teki onnistuneen vierailun Tampereelle, kun Suomen Cupin alkulohkon toisessa ottelussa vastaan asettunut Ilves kaatui kahdella Aapo Heikkilän osumalla maalein 1-2.

AC Oulun pelit Suomen Cupin alkulohkossa jatkuivat Tampereen Pirkkahallissa Ilvestä vastaan. Alla oli tasainen, mutta niukkaan tappioon päättynyt peli SJK:ta vastaan, jonka jälkeen päävalmentaja Jyrki Ahola oli harjoitusviikon aikana teroittanut joukkueelleen tilannekovuutta ja pärjäämistä mies vastaan mies -tilanteissa.

Ottelun avausjakso olikin laivastonsinisiltä vahva esitys. AC Oulu piti palloa enemmän hallussaan kuin Ilves ja peliä rakennettiin maltilla omasta päästä. Myös tuttu prässipeli aiheutti kotijoukkueelle välillä ongelmia.Ilves sai luotua muutamia maalipaikkoja, mutta AC Oulun puolustus selvitti ne suht vaivatta.

AC Oulu siirtyi vierasjohtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Ilveksen puolustuksen purkupallo ajautui boksissa Jere Kalliselle, jonka syöttö tavoitti Niklas Jokelaisen. ”Nikke” laittoi vasemmalta rangaistusalueen rajalta pallon maata pitkin keskelle ryntäävälle Aapo Heikkilälle, joka laukoi vasurillaan pallon varmasti maalin.

Pelikellon näyttäessä 40 minuuttia, AC Oulu iski ottelun toisen maalin. Tilanne käynnistyi, kun Obed Malolo näytti päävalmentaja Aholan peräänkuuluttamaa tilannekovuutta pysäyttämällä Ilveksen kapteeni Felipe Aspegrenin upealla liukutaklauksella. Malolo jakoi pallon pystyyn Samu Alangolle, joka syötti jälleen vasemmalta maata pitkin keskelle ja Heikkilä viimeisteli boksista lähes identtisen maalin ensimmäisensä kanssa.

Kotijoukkue Ilves tuli toiselle jaksolle uudesti syntyneenä ja otti pelin hallinnan selvästi itselleen. Painostus tuotti tulosta kavennusmaalin muodossa 54. peliminuutilla, kun pallo kimposi Rafinhan päästä Aspegrenille, jonka hieno laukaus puolivolleysta painui ohi AC Oulun maalivahti Yann Fillonin. Viisi minuuttia myöhemmmin Eetu Vertainen hiipii linjan taakse puskemaan keskityksestä, mutta tällä kertaa Fillion onnistui torjumaan maalintekoyrityksen heittäytymällä.

Ilveksen voimakas paine jatkui läpi toisen jakson ja AC Oulu keskittyi lähinnä puolustamaan omaa boksiaan tiiviisti. 83. peliminuutilla Ilveksen Maximo Tolonen oli kuitenkin jäänyt vapaaksi maalin edessä, mutta miehen osuma palloon jäi heikoksi ja jälleen Fillion onnistui torjumaan laukauksen alakulmasta.

AC Oulun ainoa selkeä maalipaikka toisella jaksolla tuli viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Heikkilä syötti oikean laidan haaston jälkeen takaviistoon Nikolas Sairalle laukaisupaikan. Laiturin veto painui kuitenkin selvästi yli maalin.

Vielä lisäajan loppuminuuteilla Ilveksen Vigori Gbe oli lähellä tasoittaa pelin, mutta AC Oulun onneksi pusku meni puolisen metriä yli yläriman. Näinpä loppunumeroiksi jäivät 1-2, ja AC Oulu otti täydet 3 pistettä mukaansa. Samalla aukesi myös pistetili Suomen Cupissa.

Suomen Cupin alkulohko päättyy AC Oulun osalta ensi viikon lauantaina KuPSin vieraana. Tänään tullut voitto Ilveksestä tarkoittaa sitä, että laivastonsiniset pelaavat edelleen pääsystä Cupin jatkopeleihin.