AC Oulu otti täydet kolme pistettä Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Pietarsaaren Jaroa vastaan lukemin 3-1. Laivastonsinisten maalit viimeisteli Loorents Hertsi, Jere Aallikko ja Pekka Welling.

Ottelu Pietarsaaren Tellushallissa oli vauhdikas alusta loppuun saakka. Ensimmäinen hyvä tekopaikka siunaantui kotijoukkueelle 10 minuutin pelin jälkeen, mutta kuudentoista-alueen rajalta lähtenyt hyvä laukaus kilpistyi Samuel Kurttilan jalkoihin, josta pallo kimposi hieman ohi maalin. Vain kaksi minuuttia tästä, oli ottelun avausmaalin vuoro – Jere Aallikko ja Aleksi Gullsten pelasivat hyvin yhteen vastahyökkäyksessä ja lopulta Jaro-puolustusta haastanut Aallikko jouduttiin kaatamaan rangaistusalueella. Pilkun ohi Ville Sepän upotti varmasti Loorents Hertsi.

AC Oulun maalin jälkeen kotijoukkue otti hieman komentoa pallonhallinnan muodossa, mutta lukuisia erikoistilanteita lähemmäs se ei maalia päässyt – siitä pitivät huolta ennen kaikkea topparipari NurmosFerreira sekä maalilla torjunut Tommi Lindholm. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin avausjakson loppupuolella, kun Jaron Axel Vidjeskog ajettiin toisen varoituksen saattelemana suihkuun.

AC Oulu pelasi siis koko toisen jakson miesylivoimalla. Oululaiset karkasivat 2-0-johtoon 58. minuutilla, kun pirteästi läpi ottelun pelannut Aallikko sijoitti hienon kierteisen laukauksen takakulmaan. Tässä osumassa vahvan esityön tarjoili sisään leikannut Gullsten. Vain kaksi minuuttia maalin jälkeen, sattui keskikentän pohjalla pelanneelle Alex Jibrinille paha pallonmenetys, jonka seurauksena kotijoukkue pääsi hyvää vastahyökkäykseen. Viimeisenä lukkona tilanteen pelasti kuitenkin Lindholm.

62. minuutilla kotiyleisö sai odottamansa, kun Jaro kavensi lukemat 2-1:een – maalin viimeisteli liian vapaaksi maalin eteen jäänyt hyökkääjä Wilterlynd Inalien. Maalin jälkeen Jaro sai hetkellisesti painetta vieraiden päätyyn, mutta loppua kohden alivoima alkoi näkyä entistä selvemmin ja AC Oulu sai kontrolloitua peliä pallon kanssa. Muutamaan otteeseen laivastonsiniset sortuivat liian hätäisiin ratkaisuihin, mutta kokonaisuus oli kohtuullisen hyvin hallussa. Ottelun lisäajalla vaihdosta kentälle tullut uunituore sopimuspelaaja Pekka Welling, viimeisteli lukemat 3-1:een ja näin ollen AC Oululle tärkeät kolme pistettä jatkopaikan metsästykseen.