AC Oulu voitti kauden toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa AC Kajaania vastaan lukemin 4-2. Räntäsateessa pelatussa ottelussa AC Oulun maaleista vastasivat kahdesti osunut Tashan Adeyinka, Mika Nurmela sekä Vesa Verronen.

Ottelu oli AC Oululle kauden ensimmäinen tapahtuma ulkoilmassa. Sää ei Kajaanin urheilupuistossa pelatussa ottelussa katsojia eikä pelaajia suosinut – räntäsade ja kylmä tuuli pitivät kädet kohmeessa. Pallo kulki kostealla alustalla vauhdikkaasti ja AC Oulu lähti otteluun tuttuun tyyliinsä pitämään palloa vastustajaa enemmän.

Oululaiset tekivät ottelun avausmaalin 24. minuutin jälkeen – vahvasti oikealla laidalla haastanut Tommi Haanpää tarjoili nappikeskityksen Tashan Adeyinkalle, joka niittasi pallon varmasti maaliin. AC Kajaani tasoitti ottelun vain hetkeä myöhemmin. Jo kerran selvitetyn erikoistilanteen päätteeksi takatolpalle unohtunut kajaanilaisyökkääjä pääsi niittaamaan pallon liian helposti maaliin. AC Oulu jatkoi hallintaansa AC Kajaanin keskittyessä nopeisiin vastahyökkäyksiin, joissa myötätuulen ansiosta oululaispuolustus sai olla jatkuvasti hereillä. AC Oulu siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon 37. minuutin kohdalla – keskikentän pohjalla pelannut Tuure Siira voitti kaksinkamppailun, siirsi pallon Joni Mäkelälle, joka vapautti Haanpään komealla syötöllä laidasta läpi. Haanpää tarjoili toistamiseen maalin edessä päivystäneelle Adeyinkalle vapaan paikan. Kajaanin kuitti tuli jälleen seuraavasta tilanteesta – kulmapotku leijali suoraan maaliin Tommi Lindholmin käsien kautta. 2-2-tilanteessa siirryttiin tauolle.

AC Oulu sai toiselle jaksolle tuulen selkänsä taakse, jonka johdosta kajaanilaisten hyökkäykset katkesivat avausjaksoa useammin jo keskikentälle. Sakeneva lumisade piti olosuhteet yhä kaikkea muuta kuin kesäisinä. Kaikesta huolimatta AC Oulu otti jakson edetessä yhä selvempää otetta kenttätapahtumista. Voitto-osumaa saatiin odottaa kuitenkin 74. minuutille saakka – tuoreen jatkosopimuksen allekirjoittanut Mika Nurmela tykitti vapaapotku tylysti ohi Daniel Kollarin. Seuraava maali oli tosiasia 82. minuutilla, kun vaihdosta sisään kirmannut Vesa Verronen viimeisteli maalin Joni Mäkelän hienosta pystysyötöstä. Lindholm AC Oulun maalilla ei joutunut venymään todellisiin huipputorjuntoihin, mutta poimi toisella jaksolla varmasti kaukolaukaukset. Lopussa lisäosumiin oli avopaikat Adeyinkalla ja Haanpäällä, mutta laukaukset eivät löytäneet tietään tyhjään maaliin. Lopussa molempien joukkueiden peli hieman hajosi ja lukuisat harhasyötöt sävyttivät etenkin viimeistä viittä minuuttia.

– Olimme tänään ensimmäistä kertaa ulkona koko kevään aikana. Haastavista olosuhteista huolimatta se oli hyvä asia ja selvitimme tilanteen mielestäni hyvin. Se karsi osan hienouksista, mutta teimme erittäin hienoja maaleja – juuri sellaisia mitä me harjoittelemme. Toisaalta kaksi maalia omiin meni liian helposti erikoistilanteista, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen analysoi.

– Kausi lähestyy ja viimeiset kuviot on aika hioa kuntoon reilun kahden viikon aikana, Ojanen jatkaa.

AC Oulun kokoonpanosta olivat sivussa Matias Ojala, Lassi Nurmos ja Henry Mäkäräinen, jotka pelasivat tänään OLS:n A-junioreille tärkeän SM-sarjapaikan sekä Aapo Heikkilä opiskelukiireiden ja Arttu Hinkula kuumeen vuoksi