AC Oulu kaatoi Suomen Cupin 3. kierroksella Vasa IFK:n lukemin 3-1 ja eteni näin jatkoon. Kotijoukkueen maalit viimeisteli Dritan Stafsula, Toni Tahvanainen ja Morten Gerster Peipinen. Vieraiden ainokaisen puski Lasse Linjala.

Ottelu oli molemmille joukkueille ensimmäinen virallinen kuluvalle vuodelle. Alku olikin hieman hermostunutta peliä. Kotijoukkue oli hivenen niskan päällä, mutta fyysisesti vahva VIFK pysyi mukana hyvin. Ottelun tempo oli harjoitusotteluihin nähden selvästi korkeampi.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin jo 5. minuutilla – Toni Tahvanainen tarjoili keskityksen takaviistoon Dritan Stafsulalle, joka kiskaisi pelivälineen verkkoon komeasti suoraan ilmasta. Maalin jälkeen meininki jatkui tasaväkisenä. AC Oulu pyrki hallitsemaan palloa tuttuun tyyliinsä ja murtautua keskisektorilta. Vaasalaisten paras ase oli läpi ottelun pitkät pallot kohti kärkimies Lasse Linjalaa, jota vastaan laivastonsiniset topparit Janne Hietanen ja Chrispine Odula saivat painia toden teolla. Avausjakso ei tarjonnut todellisia huippupaikkoja ja näin ollen taukoa lähdettiin viettämään kotijohdossa.

Toinen jakso alkoi vahvassa kotijoukkueen hallinnassa – VIFK tippui hieman kyydistä ja tilanteet vyöryivät kohti vaasalaisten maalia. Lisäosumaa lähellä olivat kaukolaukauksilla Antti Peura ja Stafsula sekä pienestä kulmasta laukonut Peipinen. Yleisön tuskaillessa hukattuja paikkoja alkoi peli tasoittua jakson edetessä. VIFK:n Linjala sai pallon kertalleen maaliin saakka, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Tasoitus nähtiin lopulta 81. minuutilla, kun jälleen kerran korkeimmalle noussut Linjala puski pallon ohi loisto-ottelun pelanneen nuoren Pyry Yrjänäisen.

Kotijoukkue ei tasoituksesta hetkahtanut vaan se nousi johtoasemaan vain kaksi minuuttia myöhemmin. Kärkiparinsa Aapo Heikkilän kanssa alati vaarallinen Toni Tahvanainen ohjasi pallon kauniisti maaliin Iiro Vandellin nappisyötöstä. Maalin jälkeen vierasjoukkue joutui nostamaan kalustoaan ylös, mutta vaarallisimmat paikat nähtiin AC Oulun toimesta – Matias Ojalan laukaus torjuttiin maaliviivalta, mutta lisäajan viime hetkillä karkuun päässyt Peipinen onnistui maalinteossa niitaten loppulukemat 3-1:een.