AC Oulu ja FC Lahti kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella ja oululaiset ottivat kolme pistettä 2-1 voitolla. Samalla voitto tarkoitti, että AC Oulu pelaa Europaikasta ja varmisti haastajasarjan kärkipaikan. Veikkausliigakausi on myös ollut seurahistorian paras, kun lopullinen sijoitus on seitsemäs.

Ottelu lähti AC Oulun komennossa käyntiin ja oululaiset saivat vihdoin onnistumisia FC Lahden verkkoon. Edellisen ottelun kirous päättyi sunnuntaina ja maalihanat aukesivat lahtelaisia vastaan. Usko oli siihen jo ennen ottelua kova, koska kolmeen aiempaan otteluun Laivastonsiniset olivat takoneet 14 maalia.

Vaikka ensimmäisellä jaksolla ottelu oli AC Oulun hallintaa, niin ensimmäinen maalipaikka siunaantui jo ensimmäisellä minuutilla lahtelaisten Macoumba Kandjille, joka täräytti hyökkäyksen päätteeksi pallon ylähirteen. Puolestaan oululaisten ensimmäinen maalipaikka oli reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Otso Liimatan esityöstä pääsi Noah Pallas tykittämään suoraan syötöstä, mutta veto painui niukasti ohi vasemmasta alakulmasta.

AC Oulu meni johtoon 19. minuutilla, kun Otso Liimatta johdatti hyökkäystä ja syötti Magnus Breitenmoserille boksin sisään. Sveitsiläinen harhautteli lahtelaisten puolustuksen solmuun ja veti komean kaaripallon suoraan maalin takaylänurkkaan.

Kauaa ei ottelu kerinnyt vanheta, kun oululaiset menivät jo kahden maalin johtoasemaan. 24. minuutti kellossa ja Otso Liimatta sai pallon lähellä keskiympyrää. Hän lähti yksin nousemaan ja toiminta näytti, kuin huippulaskijalla. Ei hidastanut ”tuplaportit” eikä eikä yksittäiset puolustajat, kun Karjasillanväkkärä tuli läpi jokaisen lahtelaisten rintaman. Vitosen viivalla hieman huonosta asennosta lähtenyt laukaisu osui puolustaja Teemu Penninkankaan jalkoihin. Irtopallo päätyi tueksi nousseelle Ibra Sekajjalle, joka syöksyi pitkin pituuttaan maassa kohti pelivälinettä ja veti pallon lahtelaisten maalivahti Antonio Regueron alta maaliin. Päätteeksi tavaramerkiksi muodostuneet voltit ja Raatin suosion syleilyt päälle.

Kahden maalin johtoaseman jälkeen ottelussa oli hiljasempi tai jopa seesteisempi jakso, jossa ei paljon tapahtumia ollut. Lahtelaiset vaihtoivat muotoaan jo ensimmäisen jakson loppupuolella ja ottelu alkoi kääntyä enemmän vierailijan suuntaan. Toisella jaksolla FC Lahdella oli enemmän hallintaa AC Oulun päässä kuin alkupuolella ottelua. Laivastonsiniset osoittivat jälleen tahtoa pelata joukkueelle, kun paine kasvoi omassa päässä. Kukaan ei jäänyt pelin ulkopuolelle ja kaikki puolustivat kaikin mahdollisin keinoin.

FC Lahti sai kuitenkin oman palkintonsa ottelun 82. minuutilla, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Chinedu Geoffry laukoi kovaa ja osui tolppaan. Oululaispuolustus seisahtui hieman, mutta lahtelaisten Arlind Sejdiu seurasi tolppasta tullutta paluupalloa ja laittoi sen vapaasti maaliin.

Toisen jakson pelinkuva jatkui ottelun loppuun asti, vaikka kummallakin oli vielä maalipaikat lopussa, niin lukemat säilyivät 2-1 lukemissa loppuun asti. Näin varmistui AC Oulun voitto Haastajasarjassa ja paikka Europleijareihin, jotka alkavat heti Veikkausliigakauden jälkeen lokakuun puolivälissä.