AC Oulu ei antanut vierailija FC Viikinkien yllättää. Laivastonsiniset takoivat seuraennätystä sivuten tulostaululle 7-0-lukemat jatkaen tappiottomien otteluiden putkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Titi Essomba, Dritan Stafsula, Henry Mäkäräinen, Matias Ojala ja Joonas Sohlo. Yksi osumista merkittiin vuosaarelaisten omaksi maaliksi.

Ennen ottelua lähtökohdat olivat selkeät – 11 ottelun pisteputkessa seilaavan AC Oulun pahin vastustaja tulee olemaan se itse. Joukkueen lataus oli kuitenkin onnistunut ja ensimmäisestä sekunnista alkaen ottelussa oli vain yksi kapteeni ja se oli laivastonsininen kotijoukkue. Kovassa paikassa ollut vierasjoukkue ei onnistunut hätistelemään David Monsalven maalia oikeastaan koko ottelun aikana, kuin muutamalla laukauksella.

Maalijuhlat alkoivat 13. minuutin kohdalla. Titi Essomba oli paraatipaikalla seuraamassa Tuure Siiran hirmukutia – pallo pomppasi kamerunilaisen jalkoihin pallon kimmotessa kahdesti tolpasta takaisin kentälle. Kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon rangaistuspotkusta, kun pelikello osoitti 22. minuuttia – Kuutti Mujunen kaatoi Mika Nurmelan rankkarin ja ulosajon arvoisesti ja Dritan Stafsula ei tälläkään kertaa pilkulta erehtynyt.

Paikkoja reilusti jopa hukattavaksi asti luonut kotijoukkue osui avausjaksolla vielä kertaalleen. Essomban keskitys löysi maalin edestä Henry Mäkäräisen, joka pääsi tuulettamaan AC Oulu historiansa avausmaalia. ”Henen” ikimuistoinen osuma syntyi 26. minuutilla. Näin ollen puoliajalle siirryttiin turvallisesti lukemissa 3-0.

Toinen jakso ei asetelmia muuttanut. Punapaidoilla teki vaikeaa päästä kontrolloidusti yli puolen kentän. AC Oulu sai pitää palloa rauhassa ja hakea ratkaisupaikkoja. Avausjakson tapaan niitä tuhlailtiin oikein urakalla – mm. Morten Gerster Peipisellä oli useita paikkoja lisätä kauden maalisaldoaan.

Seuraavan maalin tekemiseen kotijoukkue tarvitsi apuja vierasleiristä – toppari Santeri Ahola oli epäonnensoturi flipperipallossa, joka päätyi lopulta verkkoon saakka ohi Sam Jammehin. Maali merkittiin 62. minuutilla syntyneeksi. Vaihdosta kentälle tullut Matias Ojala avasi kauden maalisaldonsa varmalla sijoituksella 74. minuutilla. Kaksi minuuttia edellisestä ja Essomba oli jälleen pahanteossa – illan toinen maali syntyi sekin lähietäisyydeltä. Loppulukemat 7-0:aan viimeisteli 10 minuuttia ennen päätösvihellystä Joonas Sohlo. Kotijoukkueella oli myös ottelun lopussa useita paikkoja latoa seuraennätys uusiksi, mutta lisäosumia ei siis nähty. Suvereeni esitys kotikentällä lämmitti kotikatsomossa kannustaneita.

Mika Nurmela palkittiin Ykkösen Veikkauksen elokuun pelaajana. Nuren viimeinen ottelu kotilyleisön edessä pelataan ensi sunnuntaina (Kuva: Jouko Kylmäoja)

– Tasoero joukkueiden välillä oli tämä, ei meillä ollut mitään saumaan ja viimeistään ulosajo ratkaisi ottelun. Meidän materiaali ei yksinkertaisesti riitä haastamaan Ykkösen tasolla tällä hetkellä. Olen jätkistä kuitenkin ylpeä – vaikka koko ajan on otettu turpaan, me ei olemme pelanneet matsit loppuun asti ilman mitään ylilyöntejä, FC Viikinkien valmentaja Mika Sandberg toteaa.

– Meidän pahin vastustaja majaili ennen ottelua pään sisällä. Valmistautuminen meni nappiin, eikä kukaan lähtenyt kentälle takki auki. Kuten Mika totesi, tasoero oli tänään selvä. Tänään juhlitaan hieman tätä voittoa, mutta huomenna katseet käännetään jo tulevaan. Ensi viikon sunnuntaina Raatissa on edessä iso ottelu monella tapaa – meidän täytyy voittaa Ilves sarjan kannalta ja totta kai Nuren viimeinen peli kotikaupungissa tulee olemaan valtaisi tapahtuma. Siinä täytyy olla valmiina, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohtii.