Raportti Edustus

AC Oulu pelasi kymmenennen ottelunsa putkeen ilman tappiota. JJK Jyväskylästä taipui kahdella viime hetken maalilla lukemin 3-1. Kotiyleisöä huudattivat kahdesti osunut Mika Nurmela sekä kerran vapaapotkusta iskenyt Dritan Stafsula.

AC Oulu otti ottelun avausjaksolla hallinnan itselleen. JJK vetäytyi alas kytäten vastaiskumahdollisuuksia. Kotijoukkue piti palloa ja loi painetta kettupaitojen kuudentoistarajalle, mutta turhan usein keinot loppuivat kesken ihmismuurin edessä. Pelaajien välimatkat olivat selvästä hallinnasta huolimatta liian pitkiä – tämä avasi myös vierasjoukkueelle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, joista kahdella kerralla kotijoukkue selvisi säikähdyksellä vaarallisen näköisissä tilanteissa. Kontrolloituja hyökkäyksiä jyväskyläläiset eivät juurikaan saaneet aikaiseksi.

Kokemus oli tänään valttia kotijoukkueen pelissä. 1-0-osuma oli ikinuori Mika Nurmelan käsialaa – Janne Hietasen upea syöttö löysi Nuren linjan takaa ja maltilla tehty sijoitus ei jättänyt Janne Korhosella JJK:n maalilla sanan sijaa. Kotijoukkueella avausjaksolla paikkansa löydä lisää vettä myllyyn, mutta viimeiset tahdit hallinnasta huolimatta jäivät lyömättä. Näin ollen tauolle siirryttiin vain yhden maalin johdossa.

AC Oulua usein tällä kaudella vaivannut vaiva on ollut toisen jakson alkuhetket – niin tänäänkin. JJK tuli pukuhuoneesta huomattavasti kotijoukkuetta reippaammin ja se sai otettu pallonhallinnan itselleen. AC Oulu ei onnistunut pallon riiston jälkeen syöttämäään muutamaan helppoa syöttöä omille, vaan peliväline menettiin liian nopeasti takaisin vastustajalle.

Tasoitusosuma kuvasi kotijoukkueen tuskan hetkiä – joukkue odotti vapaapotkua, mutta pelin jatkuttua maalivahti David Monsalvelle sattui keskityspallossa harvinainen hassi. Pallo ajaitui sattuman kaupalla Jarkko Kosusella, joka laukoi pallon puolustajan kautta maaliin saakka. Tasoituksen jälkeen peli tasoittui, mutta se kummankaan joukkueen kontrollissa se ei ollut. Peli aaltoili päästä päähän ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmilla maaleilla, mutta tuloksetta.

Ottelu ratkesi lopulta yhteen laukaukseen – sen esitti jälleen kerran vapaapotkusta osunut Dritan Stafsula, joka pommitti pelivälineen verkkoon, kun ottelua oli käyty 89. minuuttia. Tästä JJK ei enää noussut, vaan Mika Nurmela pääsi kaunistelemaan loppulukemat 3-1:een vielä lisäajalla.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin hieman viennissä, mutta toisella taas hieman niskan päällä. Kaveri teki hienon vapaapotkumaalin, mutta tilannetta edelsi meidän höntyili, jossa pelaajaa rikottiin turhaan. Olisi tämä ottelu voitu myös itse kääntää toisella jaksolla voittoon saakka, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja muotoilee.

– Eka jaksolla pallo oli meillä, mutta silti etäisyydet eivät olleet kunnossa. Tämä näkyi siinä, että murtautumisyritykset olivat heikkoja ja toisaalta pari kertaa kaveri pääsi riistosta liian avointa pakkaa vastaan hyökkäämään vastaan. Toiselle jaksolle tultiin taas vähän huonosti ja sitä on vaikea enää kääntää. Ongelma on ollut meillä oikeastaan vähän läpi kauden. Minä voin heittää vaikka voltteja puoliajalla, mutta vastuu keskittymisestä on pelaajilla. Olen kuitenkin helkkarin tyytyväinen näistä pisteistä, jotka voitettiin pitkästä aikaa viime hetkien maaleilla. Kyllä se kertoo jotain, että ollaan kymmenen ottelua pelattu ilman tappiota, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päätti tyytyväisenä.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Mika Nurmela
2 sarvea Dritan Stafsula
1 sarvi Dominic Oppong