AC Oulu ja RoPS kohtasivat toisensa aurinkoisella Rovaniemen keskuskentällä harjoitusottelun merkeissä.

Rovaniemen Palloseuran liigakenraali AC Oulua vastaan päättyi rovaniemeläisjoukkueen pettymykseksi tasapeliin. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tutulla kaavalla kulkenut peli: Laivastonsiniset pitivät palloa, mutta vastustaja teki maalit. Ensimmäisen vartin pelin jälkeen taululla komeilivat 2-0.

Avausosuma syntyi pelin alussa kulmapotkusta, maalintekijänä RoPS:n Leo Väisänen. Vartin kohdalla rovaniemeläisten keskikentän taituri Robert Taylor lisäsi johtoa vastahyökkäyksestä.

– Ensimmäinen jakso oli jälleen hyvää peliä meiltä. Ottelu itsessään oli mielenkiintoinen kokonaisuus. Ensin me hallittiin, mutta RoPS teki maalit. Maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla meilläkin riitti, joten lukemat olisivat voineet olla toisinpäin, kertoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla Juha Malisen johtama RoPS otti pelistä tiukempaa otetta. Pitkään näytti siltä että RoPS:n liigakenraali tulee päättymään kotijoukkueen voittoon, mutta jälleen nähtiin miten suuri mahdollisuus vastahyökkäykset ovat puolustavalle joukkueelle. 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Titi Essomba pääsi vastahyökkäykseen laidalta, syöttö keskelle, josta Tuomas Mustonen sijoitti kavennusosuman tarkasti alanurkkaan. Reilu viisi minuuttia tästä, ja jälleen soi rovaniemeläispäädyssä. Tällä kertaa Juuso Kemppainen pääsi syöttämään takaviistoon hyökkäykseen nousseelle Eero-Matti Auviselle, joka tasoitti ottelun.

– Tosi hyvä fiilis jäi tästä ottelusta verrattuna Kuopion vierailuun. Sää- ja stadionolosuhteet olivat loistavat. Lisäksi tasuri lämmitti mieltä kovasti. Maaleja haettiin ja niitä saatiin, joten siihenkin täytyy olla tyytyväinen, päättää Ojanen.

RoPS aloittaa kautensa 12.4. Interin vieraana. AC Oulun kauden aloitukseen on vielä reilu 20 päivää. Ennen Ykkösen kauden alkua pelataan vielä kaksi harjoitusottelua. Seuraavaksi vastassa on lauantaina 15.4. AC Kajaani Heinäpään tekonurmella klo 14.00. Muistakaa myös tulevana lauantaina 8.4. klo 13.30 AC Oulun A-juniorien tärkeä jatkokarsintaottelu Kaarinan Poikia vastaan. Arina Areenalla pelattavan ottelun voittaja pelaa A-juniorien SM-sarjaa kaudella 2017!