Raportti Edustus

AC Oulun haastava alkukausi sai jatkoa sunnuntaina Raatissa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. HIFK oli lopulta parempi 2-1-lukemin.

Lähtökohdat hyytävässä alkukesän säässä pelattuun otteluun olivat viivojen sisäpuolella hyvät. Raatin kenttä oli hyvässä kunnossa ja märkä kenttä piti pallon liikkeessä. Virheiltä ja liukastumisilta ei vältytty, joka toi peliin oman mielenkiintoisen lisänsä – kaksinkamppailuja nähtiin paljon. Kauden tappioitta pelannut HIFK tuli otteluun hyvällä itseluottamuksella, mutta kotijoukkueella oli selvästi alla hyvä treeniviikko ja laivastonsiniset näyttivät alusti saakka siltä miltä kotikentällä pitää – taisteluilme ja yrittelijäisyys olivat hyvällä tasolla. Pyrkimyksenä oli pelata suoraviivaisemmin ja rohkeasti eteenpäin. Myös tuhatpäinen kotikatsomo toi otteluun pitkään kaivattua tunnelmaa.

Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun pelipäällä läpi ottelun ollut Mosa laukoi terävästi boksin ulkopuolelta, mutta Juhani Pennanen AC Oulun maalilla torjui varmasti. AC Oulun laitahyökkääjänä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa nähty Kevin Larsson oli yritteliäs kentällä ollessaan ja hän pääsikin kokeilemaan 12. minuutilla Markus Uusitalon ohittamista, mutta HIFK-veskari torjui hieman pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 32. minuutilla. Mosa purjehti AC Oulun rangaistusalueelle ja lopulta topparina pelannut Ruxi liukui myöhässä keskikenttämiehen kumoon. Selvä pilkku, jonka Mosa itse laukoi Pennasen näppien kautta maalin kattoon. AC Oulun tasoitus nähtiin 39. minuutilla. Anselmi Nurmela katkaisi Sakari Mattilan syötön vapauttaen Niklas Jokelaisen nopeasti puolittaiseen läpiajoon. ”Niken” viimeistely pienestä kulmasta oli todella tyylikäs. Puoliajalle tasatilanteessa.

Toisella jaksolla peli heitteli hieman päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa ja etsikkoaikansa. Vaihdosta sisään tullut Severi Kähkonen pääsi hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi laukomaan 54. minuutilla, mutta Uusitalo selvitti tilanteen. Maalilla hyvän vaihtoehdon myös syöttövaihdolle tarjoili Samu Alanko.

Reilun tunnin kohdalla oli HIFK:n vuoro. Ensin Jani Bäckman pääsi yrittämään, mutta Pennanen torjui jälleen liimaten pallon hyppysiinsä. Vain muutama minuutti tästä, oli vuorossa ottelun voittomaali. HIFK:n wingback Macario Hing-Glover haastoi ennakkoluulottomasti ja painui rangaistusalueelle Henrik Ölanderin ja Obed Malolon välistä. Oiva nosto taka-alueelle löysi toisen wingbackin eli Pipen, joka otti pallon rinnalla haluun ja tinttasi vasurilla pallon yläriman kautta maaliin.

Maalin jälkeen HIFK jäädytti pelin eikä AC Oulu saanut kirivaihdetta kunnolla käyntiin. Näin ollen pisteet matkasivat HIFK:n mukana Helsinkiin.

Kommentit

– Tässä pelissä tuntui siltä, että oltiin oikeassa jo välillä pelin päällä. Meillä oli tosi hyvä treeniviikko ja se näkyi tänään. Tätä täytyy vaan jatkaa ja uskoa, että nämä alkavat kääntyä pisteiksi, AC Oulun laitahyökkääjä Kevin Larsson tuumasi ottelun jälkeen.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit