AC Oulu taipui Hongalle hyvästä taistelusta huolimatta. Loppuhetkien vapaapotkumaali pudotti Laivastonsiniset Suomen Cupista.

Lähtökohdat iltapäivän otteluun olivat mielenkiintoiset. AC Oulun vieraaksi saapui kevään ykköspuheenaihe kotimaisessa jalkapallossa: Talvikauden vakuuttavasti avannut ja kovilla hankinnoilla vahvistunut FC Honka. Veikkausliigan kärkipäähän ennakoitua Honkaa AC Oulu lähti haastamaan kokoonpanolla: Juhani Pennanen, Fugo Segawa, Venicio Ferreira, Lassi Nurmos, Alexander Jibrin, Felix Orishani, David Ramadingaye, Joni Korhonen, Aapo Heikkilä, Loorents Hertsi ja Alvarado Morin.

Ottelu Heinäpään jalkapallohallissa lähti yskien käyntiin, mutta etenkin ensimmäisellä puoliajalla tahtoa ja lämpöä löytyi molemmilta joukkueilta. Heti pelin avausminuuteilla vierasjoukkueen Borjas Martin pääsi testaamaan AC Oulun Juhani Pennasta, mutta varmasti puolustusta johtanut maalivahti ei ollut yllätettävissä ensi minuuteilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Honka piti palloa hyvin, mutta oululaiset prässäsivät aktiivisesti ja pallonriistojen jälkeiset hyökkäykset aiheuttivatkin vaaratilanteita vieraiden maalille. Maalinteko paikoille tiensä löysivät Ramadingaye ja Heikkilä, mutta pallo ei löytänyt tietänsä maaliin. Espoolaista näkyvillä oli erityisesti ensimmäisellä puoliajalla aktiivisesti pelannut Juha Hakola, joka tuntui olevan jatkuvasti Laivastonsinisten pelaajien hampaissa.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä rikkonaisempaa pelistä tuli. FC Hongan Konsta Rasimus sai varoituksen taklattuaan Lassi Nurmosta selvästi myöhässä. Sama mies oli asialla vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Loorents Hertsiä tultiin takaapäin jaloille. Kahden varoituksen johdosta Rasimus poistettiin kentältä ottelun 42. minuutilla.

Ulosajo muutti pelin luonnetta toisella jaksolle selvästi. Honka ei luonnollisesti enää prässännyt niin ylhäältä, vaan vieraat suorastaan telkitsivät puolustuspäänsä. Miesylivoimalla pelannut AC Oulu ei löytänyt lääkkeitä puolustusmuurin murtamiseen, vaikka se yritti muuttaa myös ryhmistä kesken ottelun.

84. minuutilla nähtiin ottelun ratkaisu. Hyvästä paikasta vapaapotkun saanut FC Honka siirtyi 1-0 johtoon Gideon Baahin kierteisellä laukauksella. Johtomaalin jälkeen vajaalukuinen vierasjoukkue puolusti hyvin ja pyrki pelaamaan tarvittavat minuutit pois pelikellosta. Tasoitusta AC Oulu ei enään pystynyt tekemään, vaikka lopussa kulmapotkun jälkitilanne pientä paniikkia liigajoukkueen puolustukselle aiheuttikin.

Näin FC Honka jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin ja AC Oulun Cup-taipale tällä kaudella tulee päätökseensä. Ykkösen sarja-avaukseen valmistautuminen jatkuu viikon päästä harjoitusottelulla Rovaniemellä RoPSia vastaan.