Raportti Edustus

70 minuutin lepsuilu maksoi AC Oululle sarjapisteet, kun FC Viikingit haki täyden pistepotin 3-2-vierasvoitolla. AC Oulu tuli kolmen maalin takaa-ajoasemasta vielä maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt loppuun saakka.

Joskus tulee hetkiä. Hetkiä, jolloin on hyvä hiljentyä ja miettiä. Tämä ilta on yksi niistä päivistä, kun jokainen AC Oulun pelaaja voi tarkastella itseään ja miettiä mikä meni pieleen. Laivastonsininen kotijoukkue ei ollut valmiina otteluun ja FC Viikingit painoi ottelun alusta saakka vaarallisia hyökkäyksiä kohti David Monsalven maalia. Vain heikko viimeistely ja Monsalven torjunnat pitivät lukemat pitkään nollassa nollassa. Ottelun avausmaali nähtiin 37. minuutin kohdalla, kun Christoffer Nyberg survoi kakkospallon maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta. Paikoista huolimatta lisäosumia ei siis nähty ja näin ollen tauolle siirryttiin siedettävässä tilanteessa.

Puoliajalla kotijoukkueella oli mahdollisuus laittaa paketti kuntoon, mutta toisin kävi – vain kolme minuuttia oli pelikello ehtinyt tikittää, kun vieraat lisäsivät johtoaan. Tällä kertaa maalin teki Jesse Ahonen, joka pääsi vastahyökkäyksestä pitkään kuljetukseen laukoen pallon lopulta voimalla takakulmaan. Maalin jälkeen tilanne rauhottui ja AC Oulu pääsi peliin paremmin mukaan. Tärkeä kavennusosuma oli muutaman sentin päässä, kun Matias Ojalan tulinen vasemman jalan laukaus kimposi Mika Johanssonin erikoisesta torjunnasta tolppaan ja väljemmille vesille. Kun maalia ei kotijoukkueen toimesta nähty, teki Viikingit sen jälleen vastahyökkäyksestä – Dudun nousun päätteeksi Kasperi Liikosella oli helppo työ sivaltaa pallo maaliin kymmenestä metristä. Maalin jälkeen tapahtui jotain erikoista – punapaitainen vierasjoukkue passivoitui täysin antaen ohjat kotijoukkueelle. 77. minuutin kohdalla käynnistyneen kirin alkutahdit löi Joonas Sohlo, joka laukoi pallon maaliin vasurillaan hienon hyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen AC Oulu löi lisää vettä kiukaalle ja Viikingit joutui todella ahtaalle. Seuraava maali oli vuorossa 84. minuutin kohdalla, kun Sohlo nikkasi illan toisensa kuudesta metristä. Viimeisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue loi vielä paikkoja tasoitukseen asti, mutta Joni Mäkelän kaksi hukattua paikkaa jäivät lopulta laihaksi lohduksi. Näin ollen FC Viikingit nappasi ansaitut kolme pistettä, jättäen oululaiset ihmettelemään.

– Kaikilla ei ollut tänään pää, jalat ja sydän pelissä. Viikingit on hyvä joukkue, mutta kyllä tässä on jokaisella paikka mennä oman puseron sisään ja miettiä. Otteluruuhka on kova ja treenejä ei ole käytännössä ollut moneen viikkoon, mutta silloin nämä henkiset asiat korostuvat entisestään. 70 minuuttia oli ihan hirveää kuraa, mutta onneksi lopussa saatiin edes jotain onnistumia. Viikingit kuitenkin ansaitsi kaikki pisteet ja me ei yhtään, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päättää.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Tuure Siira
2 sarvea Joonas Sohlo
1 sarvi Matias Ojala