AC Oulu ja TP-47 kohtasivat tiistaina Torniossa ja oululaiset veivät ottelun nimiinsä 0-4 lopputuloksella edeten Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Tornion Puuluodon kentänlaidalle oli saapunut seuraamaan yli 300 silmäparia, kun Kolmosen joukkue TP-47 kohtasi Veikkausliiga-joukkueen AC Oulun. Tunnelmaa ei kentänlaidalta puuttunut eikä myöskään kentältä. Ottelusta tuli juuri niin vaikea AC Oululle, kuin saattoi odottaa. Punapaitaiset puolustivat hyvin tiiviisti ja iskivät vastaan. Oululaisilla oli ensimmäisellä jaksolla vaikeuksia murtaa vastustajan puolustusta, kuitenkin pari kertaa siinä onnistuen, mutta jakson ainoa maali syntyi kuitenkin kulmapotkusta.

Torniolaisilla oli koko jaksolla yksi maalipaikka, kun Luka Liimatta pääsi vetämään rankkarialueen sisältä kovassa juoksussa. Juhani Pennanen kuitenkin pelasti tilanteen komealla torjunnallaan. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Onni Suutari kaadettiin pilkun arvoisesti. Jere Kallinen meni ampumaan rankkaria, mutta torniolaisten maalivahti Tatu Kujanpää torjui pallon kulmaksi. Jatkotilanteessa kulmasta Kallinen antoi hyvän keskityksen etualueelle, josta Roan Nogha pääsi puskemaan pallon maalin takanurkkaan.

Toisella jaksolla TP-47:lla oli pari hyvää tilaisuutta tulla tasoihin. Oululaisten maalilla kuitenkin todella hyvin pelannut Pennanen piti verkot tyhjänä. Oululaisten toinen maali syntyi 74. minuutilla, kun Onni Suutari ensin petasi hyvän vetopaikan rankkarialueella Marius Könkkölälle, jonka veto painui kuitenkin ylähirteen. Torniolaisten molari Kujanpää hieman haparoi pallon kanssa ja lopulta irtopalloon pääsi Onni Suutari, joka pussitti pallon maaliin.

Suutarilla oli useampia paikka illan aikana lisätä johtoa ja toinen onnistuminen tuli reilun 80 minuutin jälkeen, kun Enoch Banza antoi vasemmalta syötön maalin eteen Suutarille ja hän naulasi oululaiset 3-0 johtoon. AC Oulu pääsi vielä lisäajalla sievistelemään loppulukemia, kun Könkkölä kaadettiin rankkarin arvoisesti. Vaihdosta kentälle tullut puolustaja Rafael Floro laittoi pallon varmasti pussiin ja tuomari oli tilanteen jälkeen valmis päättämään ottelun. AC Oulu jatkaa matkaa seuraavalle kierrokselle ja hyvin taistelleiden torniolaisten Suomen Cup -taival päättyi Puuluodon kylmään tiistai-iltaan.

Tämä oli mielenkiintoinen ottelu siinä mielessä, että ei ole helppoja otteluita edes alemmissa sarjoissa olevia joukkueita vastaan. He tekivät meidän pelaamisen vaikeaksi hyvällä puolustamisella ja me emme olleet niin hyviä pallon liikuttamisessa ja vapaiden pelaajien löytämisessä kentällä. Toisella puoliajalla kuitenkin meidän kärsivällisyys ja pelin hallinta tuotti tulosta.