Raportti Edustus

AC Oulu jatkaa Veikkausliigan alkukauttaan positiivisissa merkeissä, kun lauantai-illan ottelu etukäteispovailuissa sarjan kärkeen veikatun MYPA:n vieraana päättyi 1-1-tasapeliin. AC Oulun maalintekijä ottelussa oli Donewell Yobe.LUE MYÖS – Malinen: Vieraspiste antaa lisäpotkua

KATSO OTTELUKOOSTE VIDEONA! (URHOtv:n kuvaa)

Vieraspiste Myllykoskelta oli AC Oululta kelpo suoritus, vaikka täysi kolmen pisteen pottikin oli erittäin lähellä. MYPA nimittäin tasoitti pitkään maalittomana edenneen ottelun vasta 88. minuutilla.

– Mediassa on sanottu, että meillä tulee olemaan vaikeuksia vieraissa, mutta tehköön jokainen tästä omat johtopäätöksensä. Piste tyydyttää, mutta olisimme ansainneet voitonkin. Olimme nousijaryhmänä MYPA:n vieraana vaarallisempi joukkue, mutta he pääsivät rankaisemaan yhdestä erikoistilanteesta, AC Oulun maaliin loistokeskityksen tarjoillut Mika Nurmela kommentoi URHOtv:n haastattelussa taiston tauottua.

Lauantai-illan ottelu pelattiin Myllykoskella varsin haastavissa olosuhteissa, sillä Saviniemen stadionilla puhalsi kova tuuli ja ilma oli kaikkinensa kolea.

Ottelun ensimmäinen jakso – kuten koko pelikin – mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Jo toisella minuutilla MYPA:n Ilari Äijälä pääsi kuitenkin laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta kuti painui niukasti ohi maalin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin oululaislähtöinen Antti Okkonen puolestaan laukoi terävän vapaapotkun vajaasta 20 metristä, mutta AC Oulun maalilla Dennys Rodrigues nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

MYPA sai 25. minuutilla pallon maaliverkkoon asti, mutta pallon sisään puskenut kärkipelaaja Pele Koljonen oli paitsiossa ja näin tilanne pysyi maalittomana.

AC Oulun avausjakson paras paikka syntyi 35. minuutilla, kun Niko Kukka laukoi vapaapotkun noin 25 metristä kohti MYPA-maalin alakulmaa. Isäntien tolppien välissä Antti Kuismala kuitenkin selvitti tilanteen.

Avausjakson erikoisuuksiin kuului se, ettei 45 minuutin aikana nähty ainuttakaan kulmapotkua.

Pehkonen loukkaantui, Donewell puski johtomaalin

Heti toisen puoliajan alussa koettiin ikävä tapaturma, kun MYPA:n Koljonen ja AC Oulun kapteeni Antti Pehkonen törmäsivät toisiinsa. Pehkosen silmäkulma aukesi törmäyksessä ja toppari kannettiin paareilla kentän reunalle paikattavaksi. Illan ottelua Pehkonen ei enää pystynyt jatkamaan.

Pehkosen loukkaantumisen jälkeen Mika Lähderinteen topparipariksi tuli siihen asti keskikentän pohjalla pelannut Juho Meriläinen. Donewell Yobe puolestaan tuli vaihdosta keskikentälle.

AC Oulun avausmaali oli erittäin lähellä 53. minuutilla, kun pienen painostuksen päätteeksi Juha Majava pääsi tulittamaan boksin sisältä. Majavan kova laukaus pamahti kuitenkin vasempaan sisätolppaan.

66. minuutilla MYPA pääsi vaaralliseen hyökkäykseen, jossa Maxim Votinov karkasi lähes läpiajoon, mutta Lähderinne ja Jarkko Hurme saivat pelastettua tilanteen viime hetkellä.

Ottelun avausmaali syntyi lopulta 82. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Dominic Yobe syötti noin 18 metrissä pallon hieman taakse Mika Nurmelalle, jonka loistavasta keskityksestä Donewell Yobe puski boksin sisältä pallon maaliin.

– Se oli sellainen peruskeskitys. Jos tuolta paikalta pääsen kymmenen kertaa antamaan, niin kyllä niistä kahdeksan aina hyviä on, Nurmela totesi.

87. minuutilla AC Oululla oli upea tilaisuus iskeä jo ratkaiseva toinenkin maali, kun ensin Frank Jonke pääsi laukomaan hyvästä paikasta vasemmalta ja paluupallossa mahdollisuus oli vielä Jean Fridolin Nganbe Nganbellakin.

Naulaa MYPA:n arkkuun ei kuitenkaan onnistuttu lyömään ja niin kävi, että heti seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue iski tasoitusosuman. MYPA:n maalintekijänä onnistui lähietäisyydeltä Toni Lindberg kulmapotkusta, joka oli kouvolalaisille ainoa koko ottelussa.

Illan kamppailun päätyttyä tasapeliin nousi AC Oulu sarjassa neljään pisteeseen kahden pelatun ottelun jälkeen. Seuraava ottelu on edessä ensi sunnuntaina, jolloin KuPS saapuu oululaisten vieraaksi Castrenin Oulu-lehti Areenalle.

LUE MYÖS – Malinen: Vieraspiste antaa lisäpotkua
KATSO OTTELUKOOSTE VIDEONA! (URHOtv:n kuvaa)

MYPA – AC Oulu 1 – 1 (0 – 0)

17min. MYPA Antti Okkonen varoitus
54min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
65min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
82min. 0 – 1 Donewell Yobe (Mika Nurmela)
88min. 1 – 1 Toni Lindberg (Maxim Votinov)

Yleisöä: 907

Iltalehden leijonat:

*** Dominic Yobe, AC Oulu
** Toni Lindberg, MYPA
* Donewell Yobe, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen (54min. Donewell Yobe)
Mika Lähderinne
Jarkko Hurme
Juho Meriläinen
Mika Nurmela
Dominic Yobe
Juha Majava (77min. Jean Fridolin Nganbe Nganbe)
Frank Jonke
Juuso Majava (75min. Joonas Pennanen)

(Toimitus)